Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά ρουμανικής εταιρίας εξετάζει η Σαράντης

Την εξαγορά εταιρίας αρωματικών προϊόντων που διαθέτει επώνυμο σήμα στην αγορά της Ρουμανίας εξετάζει ο όμιλος Σαράντη μέσω της τοπικής θυγατρικής του. Σύμφωνα με πληφορορίες, η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2007, χωρίς να απαιτηθούν σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια.

Εξαγορά ρουμανικής εταιρίας εξετάζει η Σαράντης
της Πέννυς Κούτρα

Την εξαγορά εταιρίας αρωματικών προϊόντων που διαθέτει επώνυμο σήμα στην αγορά της Ρουμανίας εξετάζει ο όμιλος Σαράντη μέσω της τοπικής θυγατρικής του.

Σύμφωνα με πληφορορίες, η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2007, χωρίς να απαιτηθούν σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια, αλλά εκτιμάται ότι η εταιρία θα ενισχύσει περαιτέρω τα μερίδια της ρουμανικής θυγατρικής, η οποία ήδη διαθέτει ηγετική θέση τόσο στον τομέα των καλλυντικών όσο και στον τομέα των προϊόντων οικιακής χρήσης.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος στο βασικό επενδυτικό του πλάνο για το 2007 έχει συμπεριλάβει την πιθανότητα εξαγορών, ύψους 25-30 εκατ. ευρώ οι οποίες ωστόσο επικεντρώνονται στις αγορές της Ουκρανίας και της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τη Ρουμανία, σημειώνεται ότι η RomSar αποτελεί την παλαιότερη θυγατρική του εγχώριου ομίλου και διαθέτει πλέον ένα ευρύτατο δίκτυο διανομής, το οποίο εξυπηρετεί ένα πελατολόγιο 6.200 σημείων στη Ρουμανία.

Τα κανάλια διανομής εκτείνονται από τον παραδοσιακό τομέα της λιανικής που κινούνται τα προϊόντα της εταιρίας (σούπερ μάρκετ, καταστήματα καλλυντικών, φαρμακεία κ.ά.) μέχρι και πιο εξειδικευμένα, όπως καταστήματα με είδη luxury (υπενθυμίζεται ότι η Σαράντης έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διανομής των προϊόντων Estee Lauder και για την αγορά της Ρουμανίας).

Κατά τη χρήση του 2006 η ρουμαντική θυγατρική παρουσίασε πωλήσεις ύψους 32,25 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 12,2% έναντι του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v