Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Με 10% θα συμμετέχει η EBRD στην Sencap

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε με απόφασή του τους όρους συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο μετοχικό κεφάλαιο της SENCAP. Επίσκεψη Αθανασόπουλου σε μονάδες της Βόρειας Ελλάδας.

ΔΕΗ: Με 10% θα συμμετέχει η EBRD στην Sencap
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε με απόφασή του τους όρους συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο μετοχικό κεφάλαιο της SENCAP.

Ως εκ τούτου, η νέα μετοχική σύνθεση της εταιρίας διαμορφώνεται ως εξής: ΔΕΗ 45%, ContourGlobal LLC 45% και EBRD 10%.

Η EBRD είναι ένα διεθνές χρηματοοικονομικό ίδρυμα με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, στο οποίο μετέχουν 60 χώρες και δυο υπερεθνικές οργανώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB).

Έχει παρουσία σε 27 χώρες με συνολικά πραγματοποιηθείσες επενδύσεις ύψους 33,3 δισ. ευρώ από το 1991 στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Ρωσία και στις χώρες της Κεντρικής Ασίας. Είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με δεσμευμένα κεφάλαια ύψους 20 δισ. ευρώ για χρηματοδότηση και ανάπτυξη έργων σε αυτή την περιοχή.

Η EBRD έχει αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με κυβερνητικούς φορείς στις χώρες που δραστηριοποιείται, διαθέτει έμπειρο προσωπικό σε θέματα αξιολόγησης και χρηματοδότησης έργων και έχει τα κατάλληλα εργαλεία για την αντιμετώπιση κάθε είδους επενδυτικών κινδύνων.

---Επίσκεψη Αθανασόπουλου σε μονάδες της Βόρειας Ελλάδας

Υδροηλεκτρικές και θερμοηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ στη Βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Τάκης Αθανασόπουλος κατά το διήμερο 20 και 21 Απριλίου 2007.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασόπουλος ενημερώθηκε από τους διευθυντές των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Πολυφύτου, Σφηκιάς, Ασωμάτων, Θησαυρού και Πλατανόβρυσης και του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Κομοτηνής σχετικά με θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Ο κ. Αθανασόπουλος επισκέφθηκε και ενημερώθηκε εκτενώς από τα στελέχη για την πορεία εργασιών του Υδροηλεκτρικού Έργου Ιλαρίωνα, το οποίο κατασκευάζεται στον Αλιάκμονα και το οποίο προβλέπεται να εξασφαλίζει παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 415,7 MW ετησίως.

Με την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου θα είναι δυνατή η απρόσκοπτη ύδρευση της πόλης της Θεσσαλονίκης και θα καλύπτονται οι αρδευτικές ανάγκες των κατάντη πεδιάδων Ημαθίας, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, συνολικής έκτασης 900.000 στρεμμάτων.

Το έργο θα διαθέτει σημαντικό όγκο νερού σε υπερετήσια βάση, δηλαδή σε περιόδους ξηρασίας, σε συνδυασμό με τα κατάντη υφιστάμενα Υδροηλεκτρικά Έργα, ενώ παράλληλα δημιουργεί προοπτικές τουριστικής αναβάθμισης περιοχών των νομών Κοζάνης και Γρεβενών.

Το φράγμα θα έχει στέψη στο υψόμετρο των 410 μ, ύψος 130 μ., όγκο 8,8 εκατ. μ3 και προβλέπεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του έτους 2010.

Στους χώρους των μονάδων ο κ. Αθανασόπουλος είχε διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι του εξέθεσαν τα αιτήματά τους και ενημερώθηκαν από τον ίδιο για τις βασικές προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της πολιτικής της Επιχείρησης για ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v