Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info – Quest: Μείωση κερδών 91,45% το α’ εξάμηνο

Mείωση 15,25% και 91,45 κατέγραψαν, αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών και τα προ φόρων κέρδη της Info – Quest το α’ εξάμηνο του 2002, ενώ μείωση 8,17% και 87,36%, παρουσίασαν τα αντίστοιχα ενοποιημένα μεγέθη.

Info – Quest: Μείωση κερδών 91,45% το α’ εξάμηνο
Μειωμένα εμφανίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της Info – Quest το α’ εξάμηνο του 2002.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 15,25%, καθώς διαμορφώθηκε σε 125 εκατ. ευρώ, από 147,5 εκατ. ευρώ το περσινό εξάμηνο, ενώ τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν κατά 91,45%, καθώς υποχώρησαν στα 500.000 ευρώ, από 5,85 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2001.

Μείωση της τάξης του 8,17% και 87,36%, κατέγραψαν, αντίστοιχα, ο ενοποιημένος τζίρος και τα ενοποιημένα κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 191 εκατ. ευρώ (από 208 εκατ. ευρώ πέρσι) και 600.000 ευρώ (από 4,75 εκατ. ευρώ).

Ανά τομέα δραστηριότητος η εταιρία, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, παρουσίασε την εξής εικόνα:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Στην διανομή προϊόντων, η εταιρία εκτιμά ότι αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά πληροφορικής, αντιστεκόμενη εν μέρει στην ύφεση που παρουσιάζεται στην Ελληνική αγορά. Στον τομέα των Λύσεων πληροφορικής η αναβολή για το Β’ εξάμηνο του έτους πολλών επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και των αναμενόμενων έργων υποδομής του Γ’ ΚΠΣ του Δημόσιου τομέα δεν επέτρεψε την υπερκάλυψη των δαπανών της δραστηριότητας αυτής.

Οι επενδύσεις αυτές, όπως υπογραμμίζεται, είναι εκ των πραγμάτων αναγκαίες και η εταιρία διατηρεί τις υποδομές ώστε να είναι έτοιμη για τα μεγάλα έργα του Γ’ΚΠΣ. Η εκτιμώμενη βελτίωση στο Β’ εξάμηνο στην αγορά πληροφορικής, λόγω και της εποχικότητας που παραδοσιακά εμφανίζουν οι πωλήσεις, αναμένεται να οδηγήσει στο σύνολο του 2002 σε πωλήσεις από τον τομέα της πληροφορικής αντίστοιχες ή ελαφρά αυξημένες σε σχέση με το 2001. Σημειώνεται ότι η περυσινή χρονιά αποτέλεσε εξαίρεση λόγω των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Η Q-Telecom βρίσκεται στο αρχικό στάδιο επενδύσεων και επιβάρυνε τα αποτελέσματα της εταιρίας κατά, περίπου, 1 εκατ. ευρώ, χωρίς ουσιαστική συνεισφορά στις πωλήσεις. Η Q-Telecom έως τα τέλη Ιουνίου έχει πραγματοποιήσει περίπου 50 εκατ. ευρώ επενδύσεις. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων της καθώς και την ανάπτυξη της εμπορικής της δραστηριότητας η Q-Telecom αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας.

Η υποδοχή της Q-Telecom από την αγορά μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ενθαρρυντική αφού σε χρονικό διάστημα περίπου 45 ημερών λειτουργίας (εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και διακοπών) έχει ήδη ενεργοποιήσει περισσότερoυς από 6.000 συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας και 1.300 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας (μέσω του τετραψήφιου αριθμού-1765- προεπιλογής δικτύου).

ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ -ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η σημαντικότερη εκτός των δραστηριοτήτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της εταιρίας είναι αυτή της ΑCS(Courier), η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα θετική πορεία με ανάπτυξη κατά 20% του κύκλου της εργασιών της και ακόμα καλύτερο ρυθμό αύξησης της κερδοφορίας της. Σημειώνεται ότι η ACS έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις επενδύσεις της αναμένει ικανοποιητική κερδοφορία στο σύνολο του έτους.

Το χαρτοφυλάκιο των εισηγμένων συμμετοχών της Info-Quest αποτιμήθηκε την 30/6/2002 στις τρέχουσες αξίες και επιβάρυνε τα ενοποιημένα αποτελέσματα του εξαμήνου κατά 400.000 ευρώ. Ολες οι νέες επενδύσεις επικεντρώνονται στις τηλεπικοινωνίες με σκοπό την δημιουργία οργανικής κερδοφορίας. Ο τραπεζικός δανεισμός διατηρείται στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου παρά το γεγονός ότι η εταιρεία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2002 έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις, περίπου, 9 εκατ. ευρώ στις τηλεπικοινωνίες.

Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της εταιρίας, Θ. Φέσσας, δήλωσε σχετικά: ”Έχουμε εστιάσει τις δραστηριότητες μας στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες. Οι σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στις τηλεπικοινωνίες αναμένεται να έχουν αρνητική επίδραση στα κέρδη και κατά επόμενα τρίμηνα.

Ουδέποτε στο παρελθόν η Info-Quest διέθετε τις παραγωγικές υποδομές που κτίζονται σήμερα. Θεωρούμε ότι η δραστηριότητα στα μεγάλα έργα πληροφορικής και οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν τα θεμέλια για την μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας και την κερδοφορία της. Η απόδοση των επενδύσεων αυτών εκτιμούμε ότι θα ανταμείψει όσους επενδύουν στην εταιρεία μας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v