Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Διάκριση για τη Διεύθυνση Ελέγχου

Τη σημαντική Ευρωπαϊκή Διάκριση E.F.Q.M. ”Recognized for Excellence in Europe” (Αναγνώριση για Επιχειρηματική Αριστεία) πέτυχε η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας Πειραιώς.

Πειραιώς: Διάκριση για  τη Διεύθυνση Ελέγχου
Τη σημαντική Ευρωπαϊκή Διάκριση E.F.Q.M. ”Recognized for Excellence in Europe” (Αναγνώριση για Επιχειρηματική Αριστεία) πέτυχε η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η διάκριση αυτή, Τεσσάρων Αστέρων είναι η ανώτερη και η μοναδική που δόθηκε μέχρι σήμερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό European Foundation for Quality Management σε Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Τράπεζα Πειραιώς όπως προκύπτει από την εισήγηση των έμπειρων Αξιολογητών της Ε.Ε.Δ.Ε., εκπλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τα κριτήρια για τη συγκεκριμένη διάκριση.

Η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου (Δ.Ε.Ε.), λειτουργεί με τη σημερινή της μορφή από το 2000 και διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι κεντρική υπηρεσία που έχει αρμοδιότητες για την εποπτεία και το έλεγχο όλου του φάσματος των εργασιών του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Μάιο του 2005, η Δ.Ε.Ε., πέτυχε τη διάκριση σε πρώτο επίπεδο του προγράμματος Επίπεδα Επιχειρηματικής Αρίστευσης για τη ”Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αρίστευση”.

Η Δ.Ε.Ε. χρησιμοποιεί τις αυτό-αξιολογήσεις με βάση τα κριτήρια του μοντέλου E.F.Q.M. και τη μέθοδο RADAR (Results-Approach-Deployment-Assessment-Review) με σκοπό την επιλογή δράσεων και έργων και τη βελτίωση των λειτουργιών της και του εργασιακού της περιβάλλοντος.

Ομάδες εργασίας δημιουργούνται για την αξιοποίηση εισηγήσεων από συμμέτοχους της Δ.Ε.Ε. (προσωπικό, πελάτες, συνεργάτες κλπ.) και την υλοποίηση των έργων με σκοπό την εμπλοκή, τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση δεξιοτήτων και ικανοτήτων όλου του προσωπικού, ενώ παράλληλα η αποτελεσματικότητα των δράσεων βελτίωσης έχει ενταχθεί ως κριτήριο στα φύλλα αξιολόγησης του συστήματος διαχείρισης ανθρώπινων πόρων.

Η αποτελεσματικότητα και αναβάθμιση της λειτουργίας του Εσωτερικού Ελέγχου σε επίπεδο Τράπεζας και Ομίλου αποτελεί προϊόν συλλογικής δουλειάς και στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στην βελτίωση της κουλτούρας του ανθρώπινου δυναμικού της Τράπεζας επισημαίνει ο κ. Χρήστος Κουμουνδούρος, Γενικός Επιθεωρητής του Ομίλου και επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v