Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Πουλά το 26% της ΑΓΕΤ στη Lafarge

Σε συμφωνία για την πώληση του ποσοστού της στην ΑΓΕΤ Ηρακλής (26%) ήρθε η Εθνική με τη Lafarge, έναντι τιμήματος 17,4 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικά 321,6 εκατ. ευρώ.

Εθνική: Πουλά το 26% της ΑΓΕΤ στη Lafarge
Σε συμφωνία για την πώληση του ποσοστού της στην ΑΓΕΤ Ηρακλής (26%) ήρθε η Εθνική με τη Lafarge, έναντι τιμήματος 17,4 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικά 321,6 εκατ. ευρώ.

Μέσω της συμφωνίας αυτής, το ποσοστό της Lafarge στην ΑΓΕΤ διαμορφώνεται στο 78,7%, έναντι 52,7% προηγουμένως. Ειδικότερα, η Lafarge αποκτά περίπου 18,5 εκατ. μετοχές της ΑΓΕΤ Ηρακλής, ενώ δεν έχει προς το παρόν πρόθεση να πραγματοποιήσει πρόταση δημόσιας προσφοράς στους υπόλοιπους μετόχους της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Η εν λόγω συναλλαγή θα έχει άμεσα θετική επίπτωση στα κέρδη ανά μετοχή της Lafarge.

Η τιμή αυτή αντιστοιχεί στον μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής του τελευταίου μήνα διαπραγμάτευσης, κατά τον οποίο η μετοχή της ΑΓΕΤ Ηρακλής σημείωσε το ιστορικό υψηλό 6ετίας.

Η παραπάνω τιμή πώλησης αντιστοιχεί σε υπερτίμημα ύψους 13% στη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της ΑΓΕΤ Ηρακλής κατά το τελευταίο έτος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης στρατηγικής της τράπεζας για την επικέντρωσή της στις κατεξοχήν τραπεζικές δραστηριότητες και την απεμπλοκή της από συμμετοχές σε εταιρίες εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η στρατηγική αυτή υπαγορεύεται από την ανάγκη για τη βέλτιστη αξιοποίηση των κεφαλαίων της και συμβαδίζει με τις κανονιστικές υποχρεώσεις της τράπεζας.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται πως είναι το επιστέγασμα μακροχρόνιων προσπαθειών της τράπεζας για τη διάθεση της μειοψηφικής συμμετοχής της στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, συμπεριλαμβανομένης και της αναζήτησης του στρατηγικού επενδυτή, με τη συνδρομή του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής, η τιμή πώλησης αντιστοιχεί σε υπερτίμημα ύψους 13% στη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της ΑΓΕΤ Ηρακλής κατά το τελευταίο έτος.

Η μετοχή του Ηρακλή ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 18,02 ευρώ ανά μετοχή.

* Οι ανακοινώσεις της Lafarge και της Εθνικής Τράπεζας δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v