Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στόχος η επέκταση στα φωτοβολταϊκά πάρκα

Η δυναμική επέκταση της ΔΕΗ στον τομέα των φωτοβολταϊκών πάρκων είναι ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η Επιχείρηση στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής της προκειμένου να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων.

ΔΕΗ: Στόχος η επέκταση στα φωτοβολταϊκά πάρκα
Η δυναμική επέκταση της ΔΕΗ στον τομέα των φωτοβολταϊκών πάρκων είναι ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η Επιχείρηση στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής της προκειμένου να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων.

Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η οποία προβλέπεται να σημειώσει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ όλων των πηγών ενέργειας μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως προβλέπουν έγκυροι οργανισμοί, όπως ο ΟΟΣΑ και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Τάκης Αθανασόπουλος σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη εργασιών ημερίδας για τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα που πραγματοποιήθηκε από το Εμπορικό και βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την εφημερίδα ”Απογευματινή”.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασόπουλος αναφερόμενος στις δραστηριότητες της ΔΕΗ στον τομέα των φωτοβολταϊκών, είπε τα ακόλουθα:

”Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ήδη έχει ξεκινήσει - μέσω της θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες - να μελετά προσεκτικά τις δυνατότητες δυναμικής επέκτασής της στον τομέα των φωτοβολταϊκών πάρκων και των λοιπών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει σε λειτουργία και υπό κατασκευή έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 148 MW.

Το σημερινό χαρτοφυλάκιο των έργων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών σε διάφορες φάσεις μελέτης και ανάπτυξης, ανέρχεται γύρω στα 850 MW.

Ο στρατηγικός στόχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι να εξασφαλίσει και να διατηρήσει γύρω στο 20 με 25% της αγοράς ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Η Επιχείρησή μας έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη επέκτασή της στον τομέα των φωτοβολταϊκών, καθώς διαθέτει μεγάλες εκτάσεις γης για αξιοποίηση πολύ αναπτυγμένων συστημάτων και τεράστιες εμπειρίες από την παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρισμού.

Εκτιμώ ότι, για τα μεγέθη της ΔΕΗ έχει πολύ μεγάλη σημασία η εστίασή της σε επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων για μεγάλης κλίμακας παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Κι αυτό διότι, η ανάπτυξη μεγάλων πάρκων μπορεί να εξασφαλίσει οικονομίες κλίμακας και καλλίτερες επενδυτικές αποδόσεις σε σύγκριση με τους μέσους όρους αυτής της νέας αγοράς.

Είμαστε ανοικτοί στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες και σε συνεργασίες με αξιόπιστους εταίρους για τη δημιουργία νέων προστιθέμενων αξιών που θα δημιουργούν αυξανόμενες πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Στηρίζουμε ενεργά τις προσπάθειες ώστε μέσω των φωτοβολταϊκών πάρκων να αναπτυχθούν νέες πηγές ενέργειας που θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση εκτάσεων με μηδενικές οικονομικές αποδόσεις, δημιουργώντας καλλίτερες συνθήκες και για τις Τοπικές Κοινωνίες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v