Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Μέρισμα 0,18 κυπριακών λιρών για το 2006

Τη διανομή μερίσματος για το έτος 2006 ανερχομένου στο ποσό των 0,18 κυπριακών λιρών ανά μετοχή, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Marfin Popular Bank, που συνήλθε χθες 17 Απριλίου με απαρτία 58,35%. Επίσης, σε έκτακτη γ.σ. αποφασίστηκε πρόγραμμα stock option, αλλά και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

MPB: Μέρισμα 0,18 κυπριακών λιρών για το 2006
Τη διανομή μερίσματος για το έτος 2006 ανερχομένου στο ποσό των 0,18 κυπριακών λιρών ανά μετοχή, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση της Marfin Popular Bank, που συνήλθε χθες 17 Απριλίου με απαρτία 58,35%.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι μετοχών κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου της 23.4.2007, η αποκοπή του δικαιώματος θα γίνει την 24.4.2007 και η έναρξη της καταβολής του μερίσματος θα ξεκινήσει την 3.5.2007.

Επίσης, εγκρίθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου αποτελουμένου από τους Soud Ba’alawy, Νεοκλή Α. Λυσάνδρου, Ανδρέα Βγενόπουλο, Χρίστο Στυλιανίδη, Ελευθέριο Χιλιαδάκη, Πλάτωνα Λανίτη, Κυριάκο Μάγειρα, Κωνσταντίνο Μυλωνά, Βασίλη Θεοχαράκη, Στέλιο Στυλιανού, Μάρκο Φόρο, Sayanta Basu, Vincent Pica και Nicholas Wrigley.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, συγκροτήθηκε σε σώμα αυθημερόν ως ακολούθως:

* Soud Ba’alawy, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Νεοκλής Α. Λυσάνδρου Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Ανδρέας Βγενόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος

* Χρίστος Στυλιανίδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

* Ελευθέριος Χιλιαδάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

* Πλάτων Λανίτης, Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Κυριάκος Μάγειρας, Εκτελεστικό Μέλος

* Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Βασίλης Θεοχαράκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Στέλιος Στυλιανού, Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Μάρκος Φόρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

* Sayanta Basu, Εκτελεστικό Μέλος

* Vincent Pica, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος και Nicholas Wrigley, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Τέλος, διευθυντικά στελέχη της εταιρίας προέβησαν σε παρουσιάσεις προς τους μετόχους για την εξέλιξη των εργασιών του Ομίλου της εταιρίας.



Εξάλλου, μετά την ολοκλήρωση της τακτικής γενικής συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη γ.σ. η οποία ενέκρινε τη θέσπιση Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους υπαλλήλους της εταιρίας, καθώς και των συνδεδεμένων και συγγενών με αυτήν εταιριών.

Οι μετοχές που θα δύνανται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του σχεδίου θα ανέρχονται κατ’ ανώτατον σε 80.000.000 και θα έχουν την ίδια ονομαστική αξία με τις ήδη εκδοθείσες μετοχές, δηλαδή 0,50 κυπριακές λίρες εκάστη.

Η τιμή εξάσκησης κάθε Δικαιώματος Αγοράς Μετοχών θα ανέρχεται σε 10 ευρώ.

Ακόμα, εγκρίθηκε η εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου να εκδώσει στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) που θεσπίστηκε με το πιο πάνω τακτικό ψήφισμα μέχρι 80.000.000 μετοχές της εταιρίας ονομαστικής αξίας 0,50 κυπριακών λιρών η κάθε μια, χωρίς οι μετοχές αυτές να προσφέρονται κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της εταιρίας με βάση το Καταστατικό της εταιρίας και το νόμο.

Ακόμα, εγκρίθηκε ομόφωνα η αγορά από την εταιρία δικών της μετοχών. Η ελάχιστη και ανώτατη τιμή εξαγοράς των μετοχών της εταιρίας δεν θα υπερβαίνει κατά ποσοστό πέραν του 5% του μέσου όρου της τιμής της αγοράς της μετοχής της εταιρίας κατά τις τελευταίες πέντε χρηματιστηριακές συναντήσεις πριν από τη διενέργεια της εν λόγω αγοράς.

Η Εταιρεία θα μπορεί να αποκτήσει αριθμό μετοχών, το σύνολο της ονομαστικής αξίας των οποίων δεν θα δύναται καθ’ οιονδήποτε χρόνο να υπερβαίνει το δέκα τοις εκατόν (10%) του εκδοθέντος κεφαλαίου ή το είκοσι πέντε τοις εκατόν (25%) του μέσου όρου της αξίας των πράξεων το οποίο έτυχε διαπραγμάτευσης κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, οποιοδήποτε από τα ποσά αυτά είναι το μικρότερο, μέσα σε χρονικά πλαίσια 12 μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας.

Οι μετοχές θα μπορούν να αποκτηθούν είτε με ιδιωτική συμφωνία είτε από την αγορά και η εταιρία θα δικαιούται να τις κατέχει για περίοδο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία απόκτησης τους.

Η υλοποίηση του παρόντος Ψηφίσματος τελεί υπό τον όρο της λήψεως κάθε τυχόν απαραίτητης εγκρίσεως ή άδειας από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Τέλος, εγκρίθηκε η παροχή εντολής και εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο όπως επεξεργασθεί και συζητήσει με την ”Εταιρία Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ” τους όρους και τους τομείς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Τραπεζών προκειμένου να προκύψουν συνέργειες προς όφελος των μετόχων και των δύο Τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v