Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Σκληρή επίθεση σε πρόεδρο ΔΣ Τρ. Κύπρου

Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η απάντηση της Marfin Popular Bank στη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου του ∆.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος έσπευσε να απορρίψει την πρόταση συνεργασίας. Η MPB προαναγγέλει εκπλήξεις για την ποιότητα της κερδοφορίας του α’ τριμήνου, εκτιμώντας παράλληλα ότι μια σειρά χειρισμό θα κριθούν από τους μετόχους της Τρ. Κύπρου. Τι δηλώνει ο Ανδρ. Ηλιάδης.

MPB: Σκληρή επίθεση σε πρόεδρο ΔΣ Τρ. Κύπρου
Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι η απάντηση της Marfin Popular Bank στη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου του ∆.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος έσπευσε να απορρίψει την πρόταση συνεργασίας που η Γενική Συνέλευση των µετόχων της MPB απεφάσισε να απευθύνει προς τους µετόχους της.

Στην ανακοίνωση η MPB κατηγορεί τον κ. Ιωάννου ότι δεν γνωρίζει επί της ουσίας τις προτάσεις της ”αφού αρνείται να συζητήσει μαζί μας”, ενώ υπόσχεται ”θετική έκπληξη για τους µετόχους µας και σε επίπεδο µεγεθών αλλά και ποιότητος της κερδοφορίας µας θα τον αφήσει ακόµη µια φορά εκτεθειµένο”.

Τονίζει μάλιστα με έμφαση ότι μια σειρά ζητήματα, όπως η συνεργασία των δύο τραπεζών και οι ”χειρισµοί των συγχωνεύσεων µε την Εµπορική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς θα κριθούν στην Γενική Συνέλευση των µετόχων της Τράπεζας Κύπρου”.

Αναλυτικότερα, αναφέρει η MPB στην ανακοίνωσή της: ”Ο κ. Ιωάννου δεν γνωρίζει καν το περιεχόµενο της τεκµηριωµένης και µε αριθµούς προτάσεώς µας σε λεπτοµέρειες αφού αρνείται να συζητήσει µαζί µας.

Προφανώς θεωρεί ότι οι µέτοχοι που τον ψήφισαν ως µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου, του έχουν δώσει ευρύτατες αρµοδιότητες εκπροσώπησης των συµφερόντων τους µε προσωπικές του επιλογές.

Ακόµη ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου επιχειρεί µε τη χθεσινή του ανακοίνωση µια αντιδεοντολογική και αντιπαραγωγική αντιπαραβολή της επάρκειας των δύο Τραπεζών σε θέµατα στρατηγικής και ποιότητας κερδών.

Εντύπωση προκαλεί ότι εκφράζει άποψη για την ποιότητα της κερδοφορίας

µας που δεν την γνωρίζει αφού τα αποτελέσµατα µας θα δηµοσιευθούν στις 9 Μαΐου, εκτός αν κάνει το λάθος να αναφέρεται στο 2006 που ο Όµιλος µας δεν είχε σχηµατισθεί ακόµα. Του συνιστούµε υποµονή λίγες µέρες ακόµη διότι, µε τις πρώιµες τοποθετήσεις που κάνει, η προαναγγελθείσα θετική έκπληξη για τους µετόχους µας και σε επίπεδο µεγεθών αλλά και ποιότητος της κερδοφορίας µας θα τον αφήσει ακόµη µια φορά εκτεθειµένο.

Αναφορικά µε τις συγκρίσεις στις οποίες προέβη για το ποια τράπεζα έχει συνεπή στρατηγική ή όχι, σηµειώνουµε ότι αυτό δεν επαφίεται στην κρίση και στην αυτοαξιολόγηση των ιδίων των ∆ιοικητικών Συµβούλων, αλλά στους ίδιους τους µετόχους.

Οι δικοί µας µέτοχοι ενέκριναν οµόφωνα τη στρατηγική της Marfin Popular Bank.

Η συνέπεια της στρατηγικής του, που υπαινίσσεται ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου σε θέµατα αυτόνοµης ή µη αυτόνοµης ανάπτυξης και οι χειρισµοί των συγχωνεύσεων µε την Εµπορική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς θα κριθούν στην Γενική Συνέλευση των µετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

Τέλος, η ίδια Γενική Συνέλευση των µετόχων της Τράπεζας Κύπρου θα κρίνει εάν έχει το δικαίωµα η ∆ιοίκηση της Τράπεζας να µην συζητά καν µια τεκµηριωµένη πρόταση που αυξάνει σηµαντικά τα κέρδη ανά µετοχή και είναι ιδιαίτερα επωφελής για τα στελέχη και το προσωπικό της.

Κατά την άποψή µας και σύµφωνα µε το πνεύµα της σχετικής νοµοθεσίας, µόνον οι µέτοχοι δικαιούνται να αποφασίζουν για τόσο σηµαντικά θέµατα και όχι τα ∆ιοικητικά Συµβούλια, για τα οποία σε τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν πιθανώς και θέµατα σύγκρουσης συµφερόντων”.

--Δηλώσεις του CEO της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέα Ηλιάδη

Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το site stockwatch o CEO της Τρ. Κύπρου, Ανδρέας Ηλιάδης, έδωσε αργά το απόγευμα την εξής απάντηση στη Marfin Popular: ”O κ. Βγενόπουλος σαν εκπρόσωπος του βασικού ανταγωνιστή μας δεν νομιμοποιείται να μιλά εκ μέρους των μετόχων μας και να αμφισβητεί τους νόμιμους εκπροσώπους της Τράπεζας Κύπρου με ανάρμοστο τρόπο.

Η απάντηση της Τράπεζας Κύπρου έχει δοθεί και είναι απόλυτα σαφής και επι της ουσίας.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v