Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Συζητά με funds για επέκταση στις ΗΠΑ

Σε συζητήσεις με funds για τη χρηματοδότηση της επέκτασης στις λοταρίες των ΗΠΑ βρίσκεται η Intralot, σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Intralot: Συζητά με funds για επέκταση στις ΗΠΑ
Σε συζητήσεις με funds για τη χρηματοδότηση της επέκτασης στις λοταρίες των ΗΠΑ βρίσκεται η Intralot, σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Intralot, αναμένεται εντατικοποίηση της διεθνούς δραστηριότητας της εταιρίας και υπερκάλυψη των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής σε κάποιες αγορές.

Οι προβλέψεις της διοίκησης για το 2007 αφορούν στην αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11,2%, στα 880 εκατ. ευρώ και σε αύξηση των καθαρών κερδών σε ποσοστό 10%, στα 115 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη, είναι αδικαιολόγητη η καθυστέρηση του διαγωνισμού του ΟΠΑΠ και αυτό δεν οφείλεται στην Intralot, η οποία έχει υποβάλει ανταγωνιστική και τεχνικά αρτιότερη προσφορά και επιθυμεί να τελειώσει ο διαγωνισμός.

Όπως επισήμανε ο κ. Κόκκαλης, η αγορά των τυχερών παιχνιδιών είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος και από πλευράς τεχνολογίας και από πλευράς περιεχομένου και η Intralot είναι από τις λίγες εταιρίες που μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα των αναγκών και των υπηρεσιών αυτού του κλάδου και υπερέχει στην οργάνωση αθλητικών στοιχημάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος, ”η Intralot πρωταγωνιστεί πλέον σε όλο τον πλανήτη, διαθέτοντας τερματικά συστήματα στα πλέον ανατολικά σημεία του πλανήτη που είναι τα νησιά Τσάταμ στη Νέα Ζηλανδία, έως τα πλέον δυτικά που είναι τα νησιά Πάσχα στη Χιλή. Με την εμπιστοσύνη που της δείχνουν ακόμα και οι πιο απαιτητικοί πελάτες της και τις διακρίσεις που κέρδισε μέσα στο 2006, η Intralot έχει καθιερωθεί στο παγκόσμιο στερέωμα του κλάδου αλλά και του ευρύτερου επιχειρηματικού σκηνικού”.

”Μέσα στην τελευταία τριετία η Intralot σημείωσε τη μεγαλύτερη οργανική αύξηση βάσει κύκλου εργασιών και καθαρών κερδών αλλά και της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της, σε σχέση με τις κύριες ανταγωνίστριες εταιρίες του κλάδου. Η Intralot έχει αυτή τη στιγμή την ισχυρότερη χρηματοοικονομική θέση στην κλάδο, με τον μικρότερο δανεισμό και την ισχυρότερη ταμειακή θέση.

Σε επίπεδο έργων η Intralot έχει επικρατήσει στους περισσότερους διαγωνισμούς στους οποίους έχει συμμετάσχει μαζί με τις δύο κύριες ανταγωνίστριές της”, τόνισε μέσα από την παρουσίασή του στους μετόχους ο κ. Αντωνόπουλος.

Τα έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου αποτέλεσαν το 75,2% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και το 69,5% των κερδών, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή παρουσία του ομίλου INTRALOT στην παγκόσμια αγορά.

Ως αποτέλεσμα της υγιούς οικονομικής της κατάστασης, η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,66 ευρώ ανά μετοχή (συμπεριλαμβανομένου προμερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή), σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το αντίστοιχο της περσινής χρονιάς.

Ο κύριος Αντωνόπουλος πρόσθεσε: ”Η Intralot και το 2006 σημείωσε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός που την καθιερώνει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας αγοράς. Η εταιρία συνέχισε τη διεθνή της επέκταση, εμπλουτίζοντας το πελατολόγιό της με νέα σημαντικά έργα στην Ταϊβάν, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία, ενώ στην Ιταλία απέκτησε έναν σημαντικό αριθμό αδειών στην πρόσφατα απελευθερωμένη τοπική αγορά.

Κοιτάζοντας μπροστά, με τις αναδυόμενες ευκαιρίες του κλάδου, τα νέα συμβόλαια αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης των υπαρχόντων έργων της, η Intralot θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και θα ενδυναμώσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά, προσφέροντας έτσι προστιθέμενη αξία τόσο στους πελάτες όσο και στους μετόχους της”.

”Όσον αφορά στις βλέψεις της εταιρίας, αυτές διαμορφώνονται σε συνάρτηση με τις εξελίξεις του κλάδου σε διεθνές επίπεδο και συγκεκριμένα, όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών λοταριών σε διάφορες χώρες και ειδικά στις ΗΠΑ αλλά και στην αναμενόμενη απελευθέρωση των εθνικών αγορών τυχερών παιχνιδιών, όπως ήδη συνέβη με την Ιταλία αλλά και όπως αναμένεται να διαμορφωθεί ανάλογα το τοπίο στην Ισπανία αλλά και σε άλλες χώρες. Η Intralot θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία και την επιτυχή διείσδυσή της στις διεθνείς αγορές, προσφέροντας προστιθέμενη αξία τόσο στους πελάτες όσο και στους μετόχους της”, είπε ο κ. Αντωνόπουλος ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του.

-----Μέρισμα

Tη διανομή συνολικού μερίσματος χρήσης 2006, ύψους 0,66 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Intralot.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρίας της 17ης Οκτωβρίου 2006 είχε αποφασιστεί η διανομή προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2006 ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο καταβλήθηκε στους κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 8ης Νοεμβρίου 2006 μετόχους της εταιρίας.

Δικαιούχοι για το υπόλοιπο του μερίσματος της χρήσεως του 2006 ύψους 0,36 ευρώ ανά μετοχή είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη 19 Απριλίου 2007.

Από την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2007, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2006.

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από τις 30/4/2007 μέχρι τις 30/4/2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v