Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Επιλέγει 4 προμηθευτές για τα VLTs

Πρόκειται για τις εταιρίες Inspired Gaming, Spielo (ανήκει στον όμιλο της GTECH), WMS (του αμερικανικού ομίλου Scientific Games) και τη τσέχικη Synot. Πόσες παιχνιδομηχανές θα διαθέσουν. Σε ποια φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ΟΠΑΠ-πρακτόρων

ΟΠΑΠ: Επιλέγει 4 προμηθευτές για τα VLTs

Τέσσερις διεθνείς όμιλοι επελέγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ΟΠΑΠ για την προμήθεια των 16.500 παιχνιδομηχανών (VLTs) οι οποίες θα λειτουργούν σε δίκτυο που θα αναπτύξει ο οργανισμός.

Πρόκειται για τις εταιρίες Inspired Gaming (Βρετανία), Spielo (ανήκει στον όμιλο της GTECH), WMS (του αμερικανικού ομίλου Scientific Games) και την τσέχικη Synot.

Υπενθυμίζεται πως η GTECH έχει αναλάβει και την προμήθεια - εγκατάσταση του κεντρικού συστήματος παρακολούθησης της λειτουργίας των VLTs.

Ο ΟΠΑΠ θα λειτουργεί άμεσα, μέσω δικτύου συνεργατών, τα 16.500 VLTs, ενώ η εκμετάλλευση των υπόλοιπων 18.500 θα παραχωρηθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού σε τρίτους.

Οι διαπραγματεύσεις του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες για τη συνεργασία των δύο πλευρών στα VLTs βρίσκονται σε εξέλιξη. Η διοίκηση του οργανισμού κατέθεσε την τελική της πρόταση στις 29 Οκτωβρίου και την προσεχή Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση της ομοσπονδίας των πρακτόρων.

Σύμφωνα με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα, το πρώτο κύμα από 4.500 VLTs θα λειτουργήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2015, ενώ οι τέσσερις προμηθευτές μηχανών (που κατά πληροφορίες επελέγησαν προ ημερών) πρόκειται να παραδώσουν το σύνολο μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Όπως έχει εξηγήσει πολλές φορές ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, η εγκατάσταση και η λειτουργία των VLTs πρέπει να είναι ταχύτατη, καθώς από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το πρώτο μηχάνημα αρχίζει να μετράει ανάποδα ο χρόνος για τη δεκαετή σύμβαση παραχώρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v