Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

T. Κύπρου: Άμεση αρνητική απάντηση σε MPB

Σε άμεση ανακοίνωση όπου απορρίπτει ”κατηγορηματικά και επί της ουσίας” τις προτάσεις συνεργασίας της Marfin Popular Bank προχώρησε το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της MPB, όπου το διοικητικό συμβούλιο της κυπριακής τράπεζας έλαβε εξουσιοδότηση από τους μετόχους για διαπραγματεύσεις στρατηγικής συνεργασίας με την Τράπεζα Κύπρου.

T. Κύπρου: Άμεση αρνητική απάντηση σε MPB
Σε άμεση ανακοίνωση όπου απορρίπτει ”κατηγορηματικά και επί της ουσίας” τις προτάσεις συνεργασίας της Marfin Popular Bank προχώρησε το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου.

Επισημαίνεται ότι σήμερα, στην έκτακτη γενική συνέλευση της MPB, το διοικητικό συμβούλιο της κυπριακής τράπεζας έλαβε εξουσιοδότηση από τους μετόχους για να διαπραγματευτεί με την Τράπεζα Κύπρου συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, η οποία θα προβλέπει για το άμεσο μέλλον τη συγχώνευση των διεθνών εργασιών των δύο τραπεζών, για δε το απώτερο μέλλον, την πλήρη συγχώνευση αυτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση:

”Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συγκροτήματος της Τραπέζης Κύπρου απέρριψε κατηγορηματικά τις προτάσεις της Marfin Popular Bank για ενδεχόμενη συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου. Οι σημερινές προτάσεις δεν προσθέτουν οτιδήποτε καινούργιο σε θέσεις της Marfin Popular Bank που είδαν πολλές φορές μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος επανέλαβε την απόφαση του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου ότι το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Marfin Popular Bank δεν είναι προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων του. Ως εκ τούτου, το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο το τριετές αναπτυξιακό επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο προβλέπει σημαντική αύξηση των κερδών και έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και τους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου.

Η ποιότητα της κερδοφορίας της Marfin Popular Bank και η συνεχώς μεταβαλλόμενη στρατηγική της κατεύθυνση διαφέρουν ριζικά από τη συνεπή στρατηγική και την ποιότητα της κερδοφορίας του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου, η οποία βασίζεται σε επαναλαμβανόμενα και σταθερά αυξανόμενα κέρδη, προερχόμενα κυρίως από τραπεζικές εργασίες.

Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου με ξεκάθαρη στρατηγική, δοκιμασμένη διοικητική ομάδα και ισχυρή κεφαλαιακή βάση και κερδοφορία δημιουργεί συστηματικά αξία για τους μετόχους του και συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των πελατών και του προσωπικού του στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου σημειώνει, επίσης, ότι σεβόμενο τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού ακολουθεί την πολιτική μη παρέμβασης στις διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης ανταγωνιστριών εταιριών. Η πολιτική αυτή εφαρμόστηκε στο παρελθόν και στις περιπτώσεις της Λαϊκής και της Ελληνικής Τράπεζας. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν άσκησε και κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Marfin Popular Bank τα δικαιώματα ψήφου επενδυτικών συμμετοχών των θυγατρικών του εταιριών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v