Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Με προσέλευση του 58% ξεκίνησε η ΓΣ

Ξεκίνησε στις 5:15 μμ η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Marfin Popular Bank, όπου το παρόν τους στη συνέλευση έδωσαν 1072 άτομα που αντιπροσωπεύουν το 58% των μετόχων της τράπεζας, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

MPB: Με προσέλευση του 58% ξεκίνησε η ΓΣ
Ξεκίνησε στις 5:15 μμ η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Marfin Popular Bank, όπου το παρόν τους στη συνέλευση έδωσαν 1072 άτομα που αντιπροσωπεύουν το 58% των μετόχων της τράπεζας, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Στη συνέλευση βρίσκονται επίσης ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Χάρης Θράσου, ο απερχόμενος διοικητής της ΚΤ Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, και άλλοι αξιωματούχοι της πολιτικής ηγεσίας.

Με την έναρξη της συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της MPB Ανδρέας Βγενόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του αποχωρώντα διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

”Ο κ. Χριστοδούλου είχε μια θετική συνεισφορά στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Μας έχει αντιμετωπίσει με αυστηρότητα αλλά πάντοτε με δικαιοσύνη. Έχει υπάρξει ο κύριος συντελεστής της καθόδου μας στην Κύπρο, αφού χάρη στην εμμονή του επιλέχθηκε η Κύπρος να είναι η έδρα του νέου μας Ομίλου”, υπογράμμισε.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στο αποχωρών μέλος του ΔΣ Μιχάλη Λούη, ο οποίος θα συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία από το πόστο του Γενικού Διευθυντή της EuroBank Κύπρου.

”Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Λούη και καλό ανταγωνισμό. Ο άνθρωπος είναι πιο πάνω από τις επιχειρήσεις και θα συνεχίσουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις μαζί του”, σημείωσε.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της MPB, Χρίστος Στυλιανίδης, ο οποίος μίλησε για το όραμα του ομίλου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Όπως είπε, η τριπλή συγχώνευση προχωρεί πάρα πολύ καλά, έχοντας ξεπεράσει και τις καλύτερες προσμονές. ”Το Μάιο αναμένεται να αναθεωρηθεί το επιχειρηματικό πλάνο της τράπεζας. Τα αποτελέσματά μας είναι πάρα πολύ καλά και δέσμευσή μας είναι ότι το 50% των κερδών του ομίλου θα πηγαίνει στους μετόχους της”, είπε.

Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι η MPB κινείται με ταχύτητες φωτός στοχεύοντας στην αναβάθμιση της Κύπρου ως το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. ”Η Marfin Popular κινείται με ταχύτητες φωτός. Το ανθρώπινό μας δυναμικό είναι ο κύριος συντελεστής στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας. Θα υπάρχει συνεχώς ένα πρόγραμμα κινήτρων με ευκαιρίας ανέλιξης για προσωπικό μας αφού ποντάρουμε πάρα πολύ σε αυτούς. Επιπρόσθετα, θα έχουμε πελατοκεντρική προσέγγιση δηλαδή μια σχέση ποιότητας με αμοιβαίο όφελος τόσο για τους πελάτες όσο και για τους μετόχους μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v