Εκδικάστηκε η αγωγή Αγιοστρατίτη κατά Κατάρ για την Οξυά

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε σήμερα η αγωγή που είχε καταθέσει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στέλιου Αγιοστρατίτη κατά της εταιρείας PIMARA μέσω της οποίας είχε αγοραστεί το νησάκι Οξυά από επενδυτές που συνδέονται με το Κατάρ.

Εκδικάστηκε η αγωγή Αγιοστρατίτη κατά Κατάρ για την Οξυά

Σε νέο στάδιο περνά η πολύμηνη διαμάχη μεταξύ της επενδυτικής εταιρείας PIMARΑ, η οποία ελέγχεται από παράγοντες φίλα προσκείμενους στον Σεϊχη του Κατάρ, με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στέλιου Αγιοστρατίτη.

Το γραφείο είχε αναλάβει να εκπονήσει σχέδια ανάπτυξης του νησιού Οξυά στο Ιόνιο το οποίο είχε αγοραστεί από την PIMARA. Ο αρχιτέκτονας απαιτεί περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ ως συμφωνηθέντα με τους Καταρινούς, ενώ εκπρόσωποι της PIMARA υποστηρίζουν πως ουδέποτε υλοποιήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται πως η βασιλική οικογένεια του Κατάρ και επενδυτές που συνδέονται με αυτήν κατά την τελευταία διετία έχει εξαγοράσει σημαντικές εκτάσεις και ακίνητα στο Ιόνιο. Εχει αποκτήσει τις νησίδες Προβάτι και Μόδι, του συμπλέγματος των Εχινάδων, έκτασης περί των 1.000 και 200 στρεμμάτων, αντίστοιχα. Έχει επίσης αποκτήσει το 50% του νησιού Πεταλάς και την Οξυά προς 5,6 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Pimara SA για την τελευταία χρήση.

Επιπλέον το Κατάρ δια εταιρείας συμφερόντων του έχει αποκτήσει το 250 δωματίων ξενοδοχείο Miramare της Κέρκυρας και πρόσφατα έκταση 15.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, βόρεια της Ζακύνθου.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα προέρχεται από τον σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι που διετέλεσε εμίρης  του Κατάρ από το 1995 ως το 2013 οπότε και τον διαδέχθηκε ο γιος του Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θανί. 

Ο δικηγόρος της PIMARA Χρυσόστομος Βελάκης δήλωσε:

Κατά τη διαδικασία που διεξήχθη ενώπιον του δικαστηρίου και με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν απεδείχθη ότι ο κ. Αγιοστρατίτης επιχείρησε να  πουλήσει "φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Έφτιαξε ένα ωραίο παραμύθι, μια τεράστια φούσκα που όμως δεν στηρίζεται στο νόμο. Επιχείρησε να εμφανίσει στην Εταιρία τον εαυτό του ότι δυνάμει των διασυνδέσεων και σχέσεων που είχε θα μπορούσε να επιτύχει τον αποχαρακτηρισμό της Οξυάς από δάσος και δασική έκταση, όπως επίσης να επιτύχει να ενταχθεί αυτή στις στρατηγικές επενδύσεις. Για το σκοπό αυτό του καταβλήθηκε στο σύνολό της η συμφωνηθείσα αμοιβή του ύψους 400.000 ευρώ, τίποτε  όμως από τα όσα συμφωνήθηκαν και τα όσα όφειλε να πράξει και να επιτύχει κατ’ αποτέλεσμα δεν  επέτυχε , ενώ και το καταβληθέν σε αυτόν ποσό είναι υπέρτερο των όσων όφειλε να λάβει και των όσων έπραξε, όπως προέκυψε με αναλυτικό υπολογισμό των  φερομένων ως ενεργειών του που καταθέσαμε  στο δικαστήριο. Όλα τα εμφανιζόμενα ως εκπονηθέντα  σχέδια και μελέτες κατασκευής στο μέτρο που αναφέρονται σε δασική έκταση και προ της άρσης του δασικού χαρακτήρα της εκτάσεως είναι μη νόμιμα και μη  δυνάμενα να εφαρμοστούν, να εκτελεστούν και να οικοδομηθούν και κανείς λογικός επενδυτής δεν μπορούσε να συμφωνήσει, ,ούτε να πληρώσει παράνομα και μη εφαρμόσιμα οικοδομικά σχέδια, τα οποία και δεν έγιναν αποδεκτά από την πλευρά της εταιρίας, ούτε ποτέ η εταιρία συμφώνησε στην ανάθεση και εκπόνηση τους, αλλά χρησιμοποιούνται από τον  κ. Αγιοστρατίτη για να ζητά χρήματα που δεν του οφείλονται από την εταιρία και ενώ η εταιρία βλέποντας ότι δεν μπορεί να επιτύχει τα όσα είχαν συμφωνηθεί και είχαν πληρωθεί σε αυτόν σταμάτησε την συνεργασία μαζί του. Σας παραπέμπω τέλος για να δεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε στη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Αγιοστρατίτης στην δημοσιευθείσα δήλωση του αρμόδιου για τις στρατηγικές επενδύσεις Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μηταράκη ο οποίος δήλωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση: "Δεν μας έχει καταθέσει κανένας αίτημα για τοποθέτηση της επένδυσης στις στρατηγικές επενδύσεις. Δυστυχώς η λογική πολλών επενδυτών είναι να εμπιστεύονται τα λάθος πρόσωπα, τα οποία για να τους πουλήσουν εξυπηρέτηση τους γυρνούν δεξιά και αριστερά, σε  αναρμόδιους υπουργούς και τελικά δεν κάνουν τη δουλειά τους ."

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v