Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Στον ΥΜΑΘ η παραίτηση Καραμανλή (upd)

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΥΑΘ υπέβαλε ο κ. Σταμάτης Καραμανλής, με επιστολή του προς τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Γ. Καλαντζή. Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στο euro2day, επικαλέστηκε ως κύρια αιτία της παραίτησής του λόγους υγείας, ωστόσο πρόσθεσε ότι ρόλο στην ενέργειά του έπαιξαν και ”οι διαφορετικές απόψεις για το μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ. Σκόδρα”. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων.

ΕΥΑΘ: Στον ΥΜΑΘ η παραίτηση Καραμανλή (upd)
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΕΥΑΘ υπέβαλε ο κ. Σταμάτης Καραμανλής, με επιστολή του προς τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Γ. Καλαντζή.

Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας πριν από λίγο στο euro2day, επικαλέστηκε ως κύρια αιτία της παραίτησής του λόγους υγείας, ωστόσο πρόσθεσε ότι ρόλο στην ενέργειά του αυτή έπαιξαν και ”οι διαφορετικές απόψεις για το μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ. Σκόδρα”.

”Δεν μπορώ να ασκήσω τα καθήκοντά μου για λόγους υγείας”, επισήμανε ο ίδιος, ”γι’ αυτό ζητώ από τον υπουργό ή να με αντικαταστήσει ή να με αναπληρώσει ο αντιπρόεδρος της εταιρίας”.

Ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ΥΜΑΘ, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ και επιστρέφει αύριο, και του ζήτησε συνάντηση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

”Κατά πόσο θα εμμείνω στην απόφαση της παραίτησής μου θα εξαρτηθεί από αυτά που θα συζητήσω με τον υπουργό”, τόνισε με νόημα ο κ. Καραμανλής, ο οποίος δεν θέλησε σε αυτή τη φάση να διευκρινίσει πάνω σε ποια συγκεκριμένα ζητήματα υφίστανται διαφορετικές απόψεις με τον κ. Σκόδρα στην άσκηση της διοίκησης της ΕΥΑΘ.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια του συλλόγου των υπαλλήλων και του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, κατά τη συνεδρίαση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μετά τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ και της σημερινής δήλωσης του Προέδρου κ. Σταμάτη Καραμανλή στο euro2day αποφάσισαν:

- Να προσβάλλουν με κάθε νόμιμο μέσο τις παράνομες και αντικαταστατικές αποφάσεις που έλαβε την Παρασκευή 13/04/2007 το Δ.Σ. της εταιρίας.

- Να αναστείλουν προσωρινά τις κάθε είδους κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τους περιμένοντας την συνάντηση του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης με τον κ. Καραμανλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v