Βωβός: Υπέρ της συμφωνίας εξυγίανσης οι μεγαλύτεροι πιστωτές

Υπέρ της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας ακινήτων τάχθηκε η πλειοψηφία των πιστωτών. Το σχέδιο στηρίζουν οι μεγαλύτεροι δανειστές, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς οι οποίες θα αποκτήσουν και τα σημαντικότερα ακίνητα της εταιρείας.

Βωβός: Υπέρ της συμφωνίας εξυγίανσης οι μεγαλύτεροι πιστωτές

Συζητήθηκαν χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αιτήσεις επικύρωσης των συμφωνιών εξυγίανσης της Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική καθώς και της θυγατρικής της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Ο.Ε.» Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της εταιρείας συμφώνησαν στο σχέδιο εξυγίανσης καθώς σε περίπτωση πτώχευσης το «κανόνι» σε τράπεζες και προμηθευτές θα ξεπερνούσε τα 600 εκατ. ευρώ. Με βάση το σχέδιο, εκτός από το ημιτελές εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, το οποίο μεταβιβάζεται στους βασικούς πιστωτές, την Alpha και την Πειραιώς έναντι διαγραφής χρεών ύψους 120 εκατ. ευρώ, θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες η έκταση- φιλέτο στο Σούνιο, έναντι 10 εκατ. ευρώ και το συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Ερυθραία, έναντι 8,84 εκατ. ευρώ. 

Οι μεταβιβάσεις στις τράπεζες θα πρέπει να έχουν γίνει εντός εξαμήνου από την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου. Το σύνολο των μεταβιβάσεων αντιστοιχούν σε αξία 138,94 εκατ. ευρώ τα οποία θα καλύψουν 105,14 εκατ. ευρώ τραπεζικό δανεισμό. Από το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθούν οι ανάγκες τρέχουσας χρηματοδότησης της εταιρείας ενώ περί τα πέντε εκατ. ευρώ θα καλύψουν υποχρεώσεις προς προνομιακούς πιστωτές (ΙΚΑ και Δημόσιο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v