Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Υπεράνω προβλέψεων το γ’ 3μηνο

Με υψηλότερους ρυθμούς από τις αρχικές προβλέψεις κινήθηκε το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης 2006-2007 της εταιρίας Jumbo, ενισχύοντας τις πιθανότητες ο ρυθμός ανάπτυξης του ομίλου κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση να υπερκεράσει τις αρχικές προβλέψεις της διοίκησης.

Jumbo: Υπεράνω προβλέψεων το γ’ 3μηνο
Με υψηλότερους ρυθμούς από τις αρχικές προβλέψεις κινήθηκε το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης 2006-2007 της εταιρίας Jumbo, ενισχύοντας τις πιθανότητες ο ρυθμός ανάπτυξης του ομίλου κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση να υπερκεράσει τις αρχικές προβλέψεις της διοίκησης.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η εταιρία, η αύξηση των πωλήσεων για το τρίμηνο Ιανουαρίου–Μαρτίου 2007 ξεπέρασε το 40%, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του 9μήνου (Ιούνιος 2006-Μάρτιος 2007) να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 26% έναντι της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί πως το φετινό τρίμηνο ενισχύθηκε ιδιαίτερα και από τις πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου αφού φέτος το Πάσχα εορτάστηκε νωρίτερα.

Tα ανωτέρω στοιχεία, που θα δημοσιοποιηθούν επισήμως κατά τον νόμο εντός του Μαΐου, ενισχύουν τις πιθανότητες ο ρυθμός ανάπτυξης του ομίλου κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση να υπερκεράσει τις αρχικές προβλέψεις της διοίκησης και να κινηθεί πολύ κοντά στα επίπεδα του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων της προηγούμενης χρήσης (χωρίς να αποκλείεται να τα ξεπεράσει).

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη χρήση (01/07/2005-30/06/2006) ο κύκλος εργασιών του ομίλου είχε αυξηθεί με ρυθμό περίπου 22%.

Η διοίκηση του ομίλου ενημερώνει επίσης τους μετόχους–συνεταίρους της ότι κατά την τελευταία ημέρα του τριμήνου ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου μητροπολιτικού καταστήματος στην περιοχή του Πειραιά, επιφάνειας 10.500 τ.μ.

Το κατάστημα έτυχε της αναμενόμενης υποδοχής από το καταναλωτικό κοινό της ευρύτερης περιοχής.

Όπως είχε ανακοινωθεί, ο όμιλος στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του δικτύου Jumbo τερμάτισε τη λειτουργία 2 μικρότερων καταστημάτων με αποτέλεσμα σήμερα ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο να φτάνει τα 40.

Όσον αφορά στην επέκταση του ομίλου Jumbo στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρώτο κατάστημα Jumbo στη Σόφια της Βουλγαρίας θα είναι έτοιμο σε 6 περίπου μήνες, περί τον Οκτώβριο του 2007, ώστε να λειτουργήσει πλήρως τον Δεκέμβριο 2007.

Ο όμιλος Jumbo συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην αγορά γης σε Βουλγαρία και Ρουμανία και σύντομα θα ανακοινώσει την κατασκευή και δεύτερου καταστήματος στη Βουλγαρία, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Για τη χρηματοδότηση των ανωτέρω επενδύσεων και σε ανταπόκριση του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος από την τραπεζική κοινότητα, η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να προτείνει την αύξηση του ανώτατου ποσού για το κοινό ομολογιακό δάνειο που θα εκδώσει σε 145 εκατ. ευρώ έναντι 125 εκατ. ευρώ που είχε ήδη αποφασίσει η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

Η πρόταση της διοίκησης θα επανατεθεί σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό της εταιρίας υπ’ όψιν της γενικής συνέλευσης των μετόχων εντός των προσεχών 40 ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v