Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συνάντηση Αθανασόπουλου-Καραμανλή

Με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή συναντάται στις 14:00 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα. Το περιεχόμενο της ατζέντας των συζητήσεων δεν έχει γίνει γνωστό, εκτιμάται ωστόσο ότι θα τεθούν όλα τα επίμαχα θέματα της Επιχείρησης.

ΔΕΗ: Συνάντηση Αθανασόπουλου-Καραμανλή
της Χρύσας Λιάγγου

Με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή συναντάται στις 14:00 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα.

Είναι η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιεί η νέα ηγεσία της ΔΕΗ με τον πρωθυπουργό, δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της ατζέντας των συζητήσεων, εκτιμάται ωστόσο ότι θα τεθούν όλα τα επίμαχα θέματα της Επιχείρησης.

Στο μεταξύ, και σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έδωσε νέα παράταση μέχρι τέλος Απριλίου στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του λιγνιτικού σταθμού Bobov Dol.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν την απόσυρση περιβαλλοντικής διάταξης η οποία θεσμοθετήθηκε εκ των υστέρων και η υλοποίησή της καθιστά μη ανταγωνιστικές τις μονάδες του Bobov Dol.

Από πλευράς της ΔΕΗ αρμόδιοι παράγοντες δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν τα περιθώρια των διαπραγματεύσεων και στην περίπτωση που η διάταξη δεν αποσυρθεί θα εξετάσουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων τόσο στην βουλγαρική κυβέρνηση όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην αρχή της άλλης εβδομάδας αναμένεται το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για την ανάθεση της νέας μονάδας στο Αλιβέρι, την οποία διεκδικούν οι κοινοπραξίες ΜΕΤΚΑ-Alstom και Damco Energy-Ansalto.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Όπως είναι ήδη γνωστό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προσφύγει η κοινοπραξία της Damco Energy-Ansalto.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v