Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα επένδυση στην πληροφορική από Attica Ventures

Μία νέα επένδυση στο χώρο των υπηρεσιών πληροφορικής, στην εταιρία Performance, η οποία προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε η διοίκηση της Attica Ventures, μέλος του ομίλου της Attica Bank.

Nέα επένδυση στην πληροφορική από Attica Ventures
Μία νέα επένδυση στο χώρο των υπηρεσιών πληροφορικής, στην εταιρία Performance, η οποία προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε η διοίκηση της Attica Ventures, μέλος του ομίλου της Attica Bank.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρία δραστηριοποιείται στην αποθήκευση δεδομένων, εξασφάλιση επιχειρηματικής συνέχειας (Data Storage and Business Continuity) και τη Διαχείριση/Διακυβέρνηση Πόρων Πληροφορικής (ΙΤ Governance – IT Asset Management) παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες, προϊόντα υλικού (”hardware”) και λογισμικού (”software”).

Επενδύοντας με συνέπεια στην απόκτηση ισχυρής τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η PERFORMANCE διεκδικεί τα πρωτεία ως ελληνική Εταιρεία που δραστηριοποιείται επαξίως στον χώρο αυτό μαζί με εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας (π.χ. ΙΒΜ, HP, EMC, SUN κλπ).

Η PERFORMANCE διατηρεί μακρόχρονες συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες πληροφορικής. Επιδιώκει να αποκτά εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία σχετικά με τα προϊόντα και τεχνολογίες που παράγουν.

Η τεχνογνωσία και ικανότητα που έχει να σχεδιάζει και να υλοποιεί σύνθετα έργα την κάνει μοναδική στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο. Οι συνεργασίες της περιλαμβάνουν τις: BDNA, CA, HP, IBM, Intel, Microsoft, Oracle, ORSYP, Price Systems, Quantum, RSA Security, Symantec, VERITAS και VMware.

Λύσεις της PERFORMANCE είναι σε παραγωγική λειτουργία σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στις τηλεπικοινωνίες και ως ISP, στον χρηματοπιστωτικά χώρο, στην βιομηχανία και το εμπόριο, καθώς και στον δημόσιο τομέα. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται εταιρίες τηλεπικοινωνιών (OTE, VODAFONE, COSMOTE, FORTHnet, MobilTel κ.α.), Τράπεζες (ΑΤΕ Βαnk, Γενική, Πειραιώς, Εθνική, NovaBank κ.α.), καθώς και μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις (Τιτάν, Intracom, ΔΕΗ, Πήγασος Εκδοτική, Europcar, Πλαίσιο, Byte Computer, Νηρέας κ.α.)

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures κ. Γιάννης Παπαδόπουλος ”επιλέξαμε να επενδύσουμε στην PERFORMANCE επειδή διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, υγιή οικονομική βάση, σημαντικούς πελάτες που την εμπιστεύονται και κυρίως επειδή έχει ξεκάθαρη στρατηγική ανάπτυξης που ξεπερνά την ελληνική αγορά”.

Η εταιρία έχει εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης σε συνδυασμό με κερδοφορία από την ίδρυσή της έως σήμερα. Η οργανική κερδοφορία της παρέχει την βασική πηγή χρηματοδότησης της ανάπτυξης, δηλ. για έρευνα για διαμόρφωση νέων προιοντων/υπηρεσιών και για γεωγραφική επέκταση.

Το 2006 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και εκτός Ελλάδος, εξάγοντας την τεχνογνωσία και υπηρεσίες της στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή (Βαλκάνια, Κύπρο και Μέση Ανατολή).

Τα 2006 τα έσοδα ανήλθαν σε € 9,625 εκ σημειώνοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με το 2005. Αν αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται, εταιρία αναμένει ότι αύξηση των εσόδων θα συνεχιστεί με αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ρυθμό. Έτσι για το 2007 προβλέπεται ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα € 13 εκ. με διατήρηση ικανοποιητικής κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v