Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Τι είπε ο Ι. Κωστόπουλος στη γ.σ. (upd)

”Eμείς ούτε υπερχρεούμενες επιχειρήσεις έχουμε στο χαρτοφυλάκιό μας ούτε υπερβολικές κινήσεις κάναμε στα στεγαστικά δάνεια. Άλλοι έκαναν ακραίες και υπερβολικές κινήσεις”, τόνισε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλος στη Γ.Σ. της τράπεζας, ενώ αναφέρθηκε στις ”μεγάλες δυνατότητες” της ελληνικής οικονομίας.

Alpha: Τι είπε ο Ι. Κωστόπουλος στη γ.σ. (upd)
”Eμείς ούτε υπερχρεούμενες επιχειρήσεις έχουμε στο χαρτοφυλάκιό μας ούτε υπερβολικές κινήσεις κάναμε στα στεγαστικά δάνεια. Άλλοι έκαναν ακραίες και υπερβολικές κινήσεις”.

Με τον αμφίσημο αυτό τρόπο τοποθετήθηκε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Alpha Bank ο πρόεδρός της κ. Γ. Κωστόπουλος, δίνοντας συνέχεια στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το ρυθμό ανάπτυξης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι όσο περνάει καιρός θα κλείνει η ψαλίδα των spreads και κατά συνέπεια θα αυξάνει ο ανταγωνισμός.

Απαντώντας σε ερώτηση μετόχου για επικείμενες εξαγορές, είπε ότι όλα αυτά είναι φήμες και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ”κάτι πρέπει να γράφουν και οι εφημερίδες”.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι αργά ή γρήγορα, κάποιες εξελίξεις θα σηματοδοτηθούν και σε αυτόν τον τομέα, αλλά όχι σύντομα.

Τέλος, τοποθετήθηκε και στο θέμα των ομολόγων, λέγοντας ότι τα ταμεία θα μπορούσαν να απευθύνονται και στις τράπεζες για την αγορά ομολόγων και κατέληξε: Δεν κατάλαβα γιατί δεν έρχονται και σε εμάς”.

Η ελληνική οικονομία έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, αν και υπάρχουν εξελίξεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη, ανέφερε ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος κατά τη διάρκεια της γ.σ. των μετόχων της Alpha Bank.

Ως τέτοιες ανέφερε τις αυξήσεις μισθών που όπως είπε, προκαλούν στρεβλώσεις στην οικονομία, την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και τις ”εκτός πραγματικότητας αντιδράσεις” σε αυτονόητες μεταρρυθμίσεις.

-----Μέρισμα

Στην ετήσια γενική συνέλευση της Alpha Bank, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,75 ευρώ ανά μετοχή για το 2006, πληρωτέο στις 17 Απριλίου 2007.

Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσεως 2006 θα είναι όσοι κατέχουν μετοχές της Τραπέζης κατά τη λήξη της συνεδριάσεως του Χρηματιστηρίου Αθηνών της Τετάρτης 4 Απριλίου 2007.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος θα είναι η Πέμπτη 5 Απριλίου 2007 και η ημερομηνία ενάρξεως καταβολής του στους δικαιούχους θα είναι η Τρίτη 17 Απριλίου 2007.

* Η ομιλία του Γ. Κωστόπουλου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v