Επενδύσεις 400-500 εκατ. προωθεί η Grivalia

Έρχονται νέες επενδύσεις έως 500 εκατ. ευρώ σε εμπορικά ακίνητα από την Grivalia AEEAΠ (πρώην Eurobank Properties). Ενδιαφέρον για αποκρατικοποιήσεις και για όσα περιέχονται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες.

Επενδύσεις 400-500 εκατ. προωθεί η Grivalia
Επενδύσεις 400 - 500 εκατ. ευρώ για την απόκτηση νέων ακινήτων και την αναβάθμιση του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της προωθεί η διοίκηση της Grivalia ΑΕΕΑΠ (πρώην Eurobank Properties)

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Χρυσικός, υποστήριξε σήμερα πως οι νέες επενδύσεις θα κατευθυνθούν κυρίως σε υψηλής ποιότητας εμπορικά ακίνητα, γραφεία, καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους.

Ο κ. Χρυσικός επισήμανε πως η εταιρία ενδιαφέρεται για τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως και για ακίνητα που ανήκουν σήμερα στο χαρτοφυλάκιο τραπεζών.

Ξεκαθάρισε όμως ότι η εταιρία δεν ενδιαφέρεται για οικιστικά ακίνητα πρώτης κατοικίας (διαμερίσματα), όπως έχει γραφτεί κατά καιρούς.

Ειδικά για το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, η διοίκηση της Grivalia άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης τουριστικών ακινήτων, αλλά υποστήριξε ότι δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητά της.

Στόχος της διοίκησης είναι με τις νέες εξαγορές να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της στο 1,3 δισ. ευρώ από 726 εκατ. ευρώ σήμερα.

Η εταιρία διαθέτει αυτήν τη στιγμή 75 ακίνητα, τα 70 από τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα, 3 στη Ρουμανία και 2 στη Σερβία.

Για τα 14 ακίνητα που στεγάζουν υπηρεσίες του Δημοσίου και πρόσφατα πέρασαν στον έλεγχό της, η Grivalia προωθεί πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης, κι η διοίκηση τονίζει ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα κτίρια που στεγάζουν τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το Γενικό Χημείο του Κράτους και το Υπουργείο Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v