Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αναβολή έναρξης για λοταρία Ν. Αφρικής

Αναβάλλεται για έναν μήνα, τουλάχιστον, η προγραμματισμένη για τον Απρίλιο έναρξη της λοταρίας της Ν. Αφρικής απο την κοινοπραξία Gidani, (στην οποία συμμετέχει και η Intralot) έπειτα από απόφαση του εκεί υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας. Σημειώνεται ότι για την λοταρία της συγκεκριμένης χώρας υπάρχει δικαστική προσφυγή απο άλλο διαγωνιζόμενο.

Intralot: Αναβολή έναρξης για λοταρία Ν. Αφρικής
Δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς ο Απρίλιος για την Intralot.



Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, αλλά και με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, αναβάλλεται για έναν μήνα τουλάχιστον η προγραμματισμένη για τον Απρίλιο έναρξη της λοταρίας της Ν. Αφρικής έπειτα από απόφαση του εκεί υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας Mandisa Mpahlwa.

Ο υπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να διακόψει για έναν μήνα τη διενέργεια λοταρίας αφού ο προηγούμενος ανάδοχος (κοινοπραξία Uthingo) τερμάτισε τον ρόλο του στις 31 Μαρτίου (προχθές), ενώ η διάδοχος κοινοπραξία Gidani (στην οποία συμμετέχει η Intralot) θα αναλάμβανε από χθες, 1η Απριλίου.

Όταν η Gidani είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για τη Ν. Αφρική η Uthingo είχε προσφύγει δικαστικά εναντίον της απόφασης ανάθεσης στην Gidani (κοινοπραξια Intralot) προσβάλλοντας την απόφαση του υπουργού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ν. Αφρικής στις 5 Μαρτίου φέτος, στην Πραιτόρια, απεφάνθη ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε και οδήγησε στην ανάδειξη της Gidani (κοιν. Intralot) ως νέου αναδόχου είχε ελαττώματα.

Και ενώ όλοι περίμεναν (περιλαμβανομένης και της Intralot, που εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση για αυτό) ότι θα αναλάμβανε τη διενέργεια της λοταρίας από την 1η Απριλίου, ήρθε το Σάββατο η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού που προτίμησε να διακόψει τη λοταρία για έναν μήνα λόγω της ανάγκης συμμόρφωσης στη δικαστική απόφαση, παρά να προχωρήσει στη συνέχιση της λοταρίας με τον νέο ανάδοχο, επικαλούμενος ”όγκο δουλειάς που θα έπρεπε να έχει διεκπεραιωθεί πριν αναλάβει ο νέος ανάδοχος”.

--- Η ανακοίνωση της Intralot

Μετά το δημοσίευμα του euro2day.gr η Ιntralot έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση στο ΧΑ, η οποία επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις πληροφορίες που μετέδωσε το euro2day.gr.

H ανακοίνωση της Intralot έχει ως εξής: ”Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας της Νοτίου Αφρικής, η διαδικασία επανεξέτασης της μετοχικής σύνθεσης των διαγωνιζόμενων για την απονομή της νέας άδειας διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών της Νότιας Αφρικής, στην οποία προχώρησε μετά από απόφαση αρμόδιου δικαστηρίου, θα ολοκληρωθεί μετά τη λήξη της παρούσας αδείας στις 31/03/07. Κατά συνέπεια η ανάθεση της άδειας λειτουργίας στο νέο ανάδοχο θα ολοκληρωθεί μετά την 1/4/07, που είχε αρχικά οριστεί. Έτσι θα υπάρξει ολιγοήμερη διακοπή της λειτουργίας της Λοταρίας της Νοτίου Αφρικής, αφού, όπως δήλωσε ο Υπουργός ’’..δεν υπάρχει καμία νομική βάση για την επέκταση/ανανέωση της τρέχουσας άδειας’’ της Uthingo, όπως είχε άλλωστε υπογραμμιστεί σε σχετική προηγούμενη ανακοίνωση της Εταιρίας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Gidani, κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η INTRALOT, ’’Επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι, από κάθε άποψη, εδώ και καιρό, για να ξεκινήσουμε τη λειτουργία της Λοταρίας της Νότιας Αφρικής. Αυτή τη στιγμή, η Gidani είναι η μόνη επιχείρηση στη χώρα, με τους απαραίτητους πόρους και τα συστήματα, ικανά για την άμεση λειτουργία της Εθνικής Λοταρίας’’.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v