Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chipita: Εκανε... πρεμιέρα στην τουρκική αγορά

Άρχισε η διάθεση προϊόντων στην Τουρκία. Η επένδυση στην Κωνσταντινούπολη άγγιξε τα 21,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η Chipita εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου σε χρηματιστήριο, με πιθανότερο αυτό της Αθήνας. Τα σχέδια για επέκταση σε νέες αγορές.

Chipita: Εκανε... πρεμιέρα στην τουρκική αγορά

Το βάπτισμα του πυρός στην τουρκική αγορά έλαβε χθες η Chipita. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr το νέο εργοστάσιο της εταιρείας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ και ένα δεκαπενθήμερο, ενώ από χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση των προϊόντων της στα ράφια των τοπικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, αλλά και των μικρών σημείων πώλησης. Σημειώνεται ότι η επένδυση στο εργοστάσιο που δημιούργησε στην Κωνσταντινούπολη άγγιξε τα 21,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, στα σχέδια της εταιρείας είναι και η είσοδός της σε χρηματιστήριο (με την πλάστιγγα να γέρνει προς το ελληνικό), αλλά και η περαιτέρω επέκτασή της στις διεθνείς αγορές.

Έτσι μετά την Τουρκία, σχέδια υπάρχουν και για άλλες αγορές-στόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πολυεθνική έχει δρομολογήσει τη δημιουργία νέου εργοστασίου, αυτήν τη φορά στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας.

Η εν λόγω επένδυση υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ το εργοστάσιο το οποίο θα παράγει κρουασάν (το πρώτο εργοστάσιο που διαθέτει η εταιρεία στη Βομβάη παράγει πραλίνα) θα λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2016.

Την ίδια ώρα η Chipita σε συνεργασία με τη Μύλοι Λούλη προχώρησε τον Ιούλιο στην ίδρυση εταιρείας με στόχο να ελέγξει τις προοπτικές ίδρυσης αλευρόμυλου στην Ινδία.

Σημειώνεται ότι μέσω αυτού του εξαγωγικού αλλά και παραγωγικού της «ταξιδιού» στις διεθνείς αγορές η ελληνική πολυεθνική εταιρεία έχει καταφέρει σχεδόν 9 στα 10 προϊόντα της να καταναλώνονται εκτός των ελληνικών συνόρων.

Σήμερα η εταιρεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου διαθέτει μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα, Ινδία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία και μονάδες παραγωγής με στρατηγικές συνεργασίες σε Μεξικό, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v