Energean: Χαμηλού ρίσκου οι επενδύσεις στα κοιτάσματα της Καβάλας

Στην ανάδειξη της Energean σε σημαντικό ενεργειακό παίκτη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναφέρεται ο διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Εξετάζει πηγές χρηματοδότησης η εταιρία.

Energean: Χαμηλού ρίσκου οι επενδύσεις στα κοιτάσματα της Καβάλας
Με «προίκα» τα 30 εκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων και πιθανών αποθεμάτων στα κοιτάσματα της Καβάλας, η Energean εξετάζει πηγές χρηματοδότησης στις διεθνείς αγορές για το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μαθιός Ρήγας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι επενδύσεις στην ανάπτυξη των πετρελαϊκών αποθεμάτων Πρίνου, Βόρειου Πρίνου και «Ε» σημερινής αξίας 1 δισ. δολαρίων, είναι επενδύσεις χαμηλού ρίσκου. «Τα αποθέματα αυτά βρίσκονται κοντά σε υφιστάμενες υποδομές, ενώ η εταιρία έχει συνάψει τον Ιανουάριο συμφωνία με την ΒΡ εξαετούς διάρκειας για την πώληση σε αυτήν όλης της παραγωγής και της τρέχουσας και αυτής που θα προκύψει από τα νέα κοιτάσματα».

Τέλος ο κ. Ρήγας αναφέρεται στην ανάδειξη της Energean σε σημαντικό ενεργειακό παίκτη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Eκτός του Πρίνου, όπου παράγει πετρέλαιο, συμμετέχει ως επικεφαλής διεθνών κοινοπραξιών στην έρευνα και εκμετάλλευση στην περιοχή των Ιωαννίνων και του Κατάκολου, ενώ πρόσφατα έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου σε κοινοπραξία με τη Mediterranean Oil.

Επίσης αναμένει απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης για τη συμμετοχή της με 25% στα κοιτάσματα φυσικού αερίου Sara Myra της ισραηλινής ΑΟΖ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v