Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Αποφασίσθηκε η αύξηση ”μαμούθ”

Τη διανομή 15,33 ευρώ ανά μετοχή μέσω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου, καθώς και την αύξηση κεφαλαίου ύψους 5,19 δισ. ευρώ αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση της Marfin Investment Group.

MFG: Αποφασίσθηκε η αύξηση ”μαμούθ”
Τη διανομή 15,33 ευρώ ανά μετοχή μέσω μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου, καθώς και την αύξηση κεφαλαίου ύψους 5,19 δισ. ευρώ αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση της Marfin Investment Group.

Επίσης, η γενική συνέλευση εξέλεξε νέο διευθύνοντα σύμβουλο και μέλος του ΔΣ τον Ν. Μαλαματίνα.

Το μέρισμα των 4,41 ευρώ και την επιστροφή κεφαλαίου των 10,92 ευρώ ανά μετοχή (άθροισμα 15,33 ευρώ), θα δικαιούνται οι κάτοχοι της μετοχής έως και την 25η Απριλίου.

Οι όροι της αύξησης κεφαλαίου θα είναι 14 νέες μετοχές ανά 1 παλιά, προς 6,70 ευρώ ανά μετοχή, με στόχο την άντληση ποσού έως και 5,19 δισ. ευρώ.

Με την αύξηση κεφαλαίου θα χρηματοδοτηθούν οι νέες δραστηριότητες της εταιρείας οι οποίες συνίστανται κυρίως σε εξαγορές εταιρειών, μετοχικές συμμετοχές και επενδύσεις (by-out and equity investments) στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση με θέμα τη θέσπιση κινήτρων στα στελέχη (stock options που θα δίνουν δικαίωμα αγοράς μετοχών σε τιμή ανώτερη κατά 50% από την τιμή διάθεσης στην αύξηση κεφαλαίου), καθώς και επαναγορά ιδίων μετοχών.

Εκτός των πλαισίων της γενικής συνέλευσης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρέας Βγενόπόυλος διατύπωσε την άποψη ότι η συγκέντρωση στον τραπεζικό χώρο θα προχωρήσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας που αποτελείται από:

* Πρόεδρος: Μ. Ξανθάκης (Μη εκτελεστικός)

* Αντιπρόεδροι: S. Ba’alawy (Μη εκτελεστικός), Α. Βγενόπουλος (Εκτελεστικός)

* Διευθύνων Σύμβουλος: Nτ. Μαλαματίνας (Εκτελεστικός)

* Μέλη: Γ. Ευστρατιάδης (Εκτελεστικός), Ι. Καρακαδάς (Εκτελεστικός), Π. Θρουβάλας (Εκτελεστικός), S. Basu (Εκτελεστικός), Th. Volpe (Εκτελεστικός), K. Λως (Μη εκτελεστικός), Μ .Φόρος (Μη εκτελεστικός), Γ. Λασαδός (Μη εκτελεστικός), N.Wrigley (Μη εκτελεστικός), K. Γραμμένος (Μη εκτελεστικός), Α. Εδιπίδης(Μη εκτελεστικός).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Ντένης Μαλαματίνας, είναι καταξιωμένος manager διεθνούς επιπέδου με επιτυχημένη συμμετοχή σε διάφορες πολυεθνικές εταιρίες. Σήμερα είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος της Metro International και μέλος διαφόρων Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών με διεθνή δραστηριότητα, όπως η ”Saxo Bank”, ”Midocean”, η ”Celio” κ.α.

Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων CEO της ”Burger King Corporation”, πρόεδρος και CEO της ”The Pierre Smirnoff Company”, πρόεδρος της ”IDV Limited” σε Ασία και Ειρηνικό, πρόεδρος της Pepsi Italy πρόεδρος και CEO της ”Metaxa Distillers”. Επίσης συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια της ”Reuters Plc”, ”Diageo Plc”. Είναι 52 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά, απόφοιτος του πανεπιστημίου του Σικάγο (MBA).

Στέφανος Κοτζαμάνης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v