Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ERGO: Τι σχεδιάζει για ΑΤΕ Ασφαλιστική

Η ERGO δεν αποκλείει την πιθανότητα να προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην ΑΤΕ Ασφαλιστική. Επίσης, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί για το αν το brand name της εξαγορασθείσας θα μεταβληθεί ή όχι.

ERGO: Τι σχεδιάζει για ΑΤΕ Ασφαλιστική

Σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συζητήσεις της ERGO με τους εργαζόμενους της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και ενδεχομένως οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι Γερμανοί του Ομίλου ERGO φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς στην επίλυση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν, και σύμφωνα με πληροφορίες:

• Έχουν καταλήξει μεν στη λειτουργική συγχώνευση της ελληνικής ERGO με την ΑΤΕ Ασφαλιστική, η οποία δρομολογείται μάλλον για το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το αν το brand name της ΑΤΕ Ασφαλιστική θα μεταβληθεί ή όχι (προφανώς, θα «μετρηθεί» η δύναμη του σήματος).

• Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο (τελική απόφαση δεν υπάρχει) να προχωρήσει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην ΑΤΕ Ασφαλιστική, με σκοπό τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους (η εταιρεία έχει μειώσει κατά πολύ τον αριθμό των εργαζομένων της κατά τα τελευταία χρόνια, μέσα από προηγούμενο εκτεταμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μέσα από αποχωρήσεις για συνταξιοδότηση).

Σύμφωνα τέλος με παράγοντες της αγοράς, ζητούμενο είναι το κατά πόσο η ERGO (διαθέτοντας ήδη πολύ στενή συνεργασία με τον Όμιλο Πειραιώς στους κλάδους ζημιών) θα επιδιώξει να συνεργαστεί με την τράπεζα και στο κομμάτι των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών ζωής, μετά τη λήξη της υπογεγραμμένης συμφωνίας που έχει η Πειραιώς με τον πολυεθνικό ασφαλιστικό Όμιλο της ING.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v