Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόσχιση αποθηκευτικού κλάδου από Εθνική

Tα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, γνωστοποιούν την περίληψη του από 15.03.2007 σχεδίου όρων σύμβασης απόσχισης αποθηκευτικού κλάδου της πρώτης και απορρόφησης αυτού από την δεύτερη.

Απόσχιση αποθηκευτικού κλάδου από Εθνική
Tα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, γνωστοποιούν την περίληψη του από 15.03.2007 σχεδίου όρων σύμβασης απόσχισης αποθηκευτικού κλάδου της πρώτης και απορρόφησης αυτού από την δεύτερη.

Αναλυτικά:

1. Η απόσχιση του αποθηκευτικού κλάδου της ανώνυμης εταιρίας Εθνική Τράπεζα και η εισφορά αυτού στην ανώνυμη εταιρία ”Εθνική Συμβουλευτική Επιχειρηματικών Συμμετοχών”, συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του ν. 2166/93 και την ισχύουσα νομοθεσία περί ανωνύμων εταιριών, με βάση τα περιουσιακά στοιχεία αυτού, όπως απεικονίζονται στον ισολογισμό μετασχηματισμού (Λογιστική Κατάσταση) της 13/3/2007.



2. Από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της απορρόφησης του κλάδου, η επωφελούμενη εταιρία υποκαθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς καμία άλλη διατύπωση σύμφωνα με το νόμο, σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις της εισφέρουσας εταιρίας, που αφορούν τον εισφερόμενο κλάδο.

3. Η εισφέρουσα εταιρία θα μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας του ως άνω κλάδου της (ενεργητικό και παθητικό) στην επωφελούμενη τον κλάδο εταιρία, με βάση την περιουσιακή κατάσταση αυτού, η οποία φαίνεται στον ισολογισμό μετασχηματισμού (Λογιστική Κατάσταση) της 13/3/2007. Η επωφελούμενη εταιρία θα καταστεί αποκλειστική κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου του ως άνω κλάδου της εισφέρουσας εταιρίας.

4. Το μετοχικό κεφάλαιο της επωφελούμενης τον κλάδο εταιρίας ποσού 293.000 ευρώ αυξάνεται λόγω της απορρόφησης, κατά το ποσό της λογιστικής αξίας του ως άνω κλάδου της εισφέρουσας εταιρείας που ανέρχεται σε 109.492.400,60 ευρώ με έκδοση 37.369.420 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,93 ευρώ εκάστης.

Με την ολοκλήρωση της απορρόφησης του κλάδου θα εκδοθούν από την επωφελούμενη εταιρεία 37.369.420 νέες μετοχές οι οποίες θα παραδοθούν στην εισφέρουσα τον κλάδο εταιρία.

5. Από 14/3/2007 επομένης ημέρας του ισολογισμού (Λογιστικής Κατάστασης) μετασχηματισμού, με βάση τα στοιχεία του οποίου γίνεται η εισφορά και η απορρόφηση του κλάδου και μέχρι την ημέρα ολοκλήρωσης της απορρόφησης, όλες οι πράξεις και συναλλαγές της εισφέρουσας εταιρίας που αφορούν τον κλάδο, θεωρούνται από λογιστική άποψη ότι γίνονται για λογαριασμό της επωφελούμενης εταιρίας, τα δε οικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν κατά το διάστημα αυτό, θα ωφελούν ή θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο αυτή. Τα σχετικά ποσά θα μεταφερθούν με συγκεντρωτική εγγραφή στα βιβλία της επωφελούμενης του κλάδου εταιρίας.

6. Η εισφέρουσα τον κλάδο εταιρία δηλώνει, υπόσχεται και εγγυάται ότι η περιουσία του εισφερόμενου κλάδου ως συνόλου εννοούμενης (ενεργητικό και παθητικό) κατά την 13/3/2007, είναι αυτή που αναγράφεται στην Λογιστική Κατάσταση (ισολογισμό) της 13/3/2007, στην οποία αναγράφονται τα εισφερόμενα, μεταβιβαζόμενα και παραδιδόμενα στην επωφελούμενη εταιρία περιουσιακά στοιχεία.



7. Η επωφελούμενη τον κλάδο εταιρία δηλώνει, ότι αποδέχεται την εισφορά των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού του ως άνω κλάδου της εισφέρουσας εταιρείας, όπως αναφέρονται στη Λογιστική Κατάσταση (ισολογισμό) της 13/3/2007, καθώς και όπως αυτά θα έχουν μεταβληθεί μέχρι της τελειώσεως της απορροφήσεως. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα αποτελούν μέρος του ενεργητικού και παθητικού της επωφελούμενης του κλάδου εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v