Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Αναδιοργάνωση και προβλέψεις 3ετίας

Προτεραιότητα στην αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό δίνει ο όμιλος Σαράντη σύμφωνα με την παρουσίαση που παρέθεσε η διοίκηση του ομίλου σήμερα στην ΕΘΕ.

Σαράντης: Αναδιοργάνωση και προβλέψεις 3ετίας
Προτεραιότητα στην αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό δίνει ο όμιλος Σαράντη σύμφωνα με την παρουσίαση που παρέθεσε η διοίκηση του ομίλου σήμερα στην ΕΘΕ.

Ειδικότερα, ο όμιλος σκοπεύει έως τον Ιούλιο να αναμορφώσει τον τρόπο διανομής των προϊόντων στις νέες μεγάλες αγορές της Τουρκίας και της Ρωσίας, εκχωρώντας τη διανομή σε τρίτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του το συνολικό κόστος της αναδιοργάνωσης στη χρήση του 2007 θα ανέλθει στα 5,2 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, αξονες της στρατηγικής για την επόμενη τριετία είναι η οργανική και γεωγραφική ανάπτυξη του Ομίλου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κ. Ρoζακέας συνεχίζεται η έμφαση στα ιδιοπαραγώμενα προϊόντα, αλλά και η ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η οργανική ανάπτυξη του Ομίλου επιτυγχάνεται με περαιτέρω επένδυση στις τέσσερις κύριες κατηγορίες: των καλλυντικών ευρείας διανομής, των προϊόντων οικιακής χρήσης, των προϊόντων υγείας και φροντίδας και των στρατηγικών συνεργασιών.

Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική ανάπτυξη ο στόχος έγκειται στην εδραίωση της παρουσίας του Ομίλου στις αναπτυσσόμενες χώρες της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας & Μαυροβουνίου, της Τσεχίας και της Π.Γ.Δ.Μ. και στην περαιτέρω διείσδυση στις χώρες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και της Ουγγαρίας.

Επίσης, στα πλαίσια της οργανικής ανάπτυξης εντάσσεται και η αύξηση του μεριδίου αγοράς, η ενίσχυση της μάρκας και η ανάπτυξη του δικτύου διανομής.

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα χρήσης 2007, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα βελτιωθούν μόνο κατά 3% (και τα κέρδη EBITDA κατά 9%), ενώ για το 2008 και το 2009 εκτιμά ότι η καθαρή μετά φόρων κερδοφορία θα αυξηθεί κατά 18,5% και κατά 15,3% αντίστοιχα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διοίκησης ο κύκλος εργασιών στο τέλος του 2007 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 250 εκατ. ευρώ, έναντι 223,18 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2006. Οι ίδιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κύκλο εργασιών ύψους 282,50 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2008 και 322 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009.

Για την ίδια περίοδο οι προβλέψεις σε ότι αφορά το EBITDA είναι 36,5 εκατ. ευρώ για το 2007, 43,45 εκατ. ευρώ για το 2008 και 50,90 εκατ. ευρώ για το 2009. Το 2006 το EBIΤDA του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 33,44 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι οι εκτιμήσεις αυτές περιλαμβάνουν την αλλαγή στον τρόπο διείσδυσης στις νέες χώρες.

Πε.Κο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v