Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Αλουμίνιο της Ελλάδος απορροφά η Μυτιληναίος

Την έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης δι’ απορρόφησης του λουμινίου της Ελλάδος από τη Μυτιληναίος ανακοίνωσε η θυγατρική εταιρία του ομίλου. Η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε σε 1 μετοχή του ΑτΕ προς 0,3954 μετοχές της Μυτιληναίος.

Το Αλουμίνιο της Ελλάδος απορροφά η Μυτιληναίος
Την έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης δι’ απορρόφησης του Αλουμινίου της Ελλάδος από τη Μυτιληναίος ανακοίνωσε η θυγατρική εταιρία του ομίλου.

Ειδικότερα η εταιρεία ανακοινώνει σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3340/2005, του άρθρου 2 της υπ’’ αρ. 3/347/12.7.2005 αποφάσεως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του άρθρο 281 του Κανονισμού του ΧΑ ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της κατά την 28.3.2007 συνεδρίαση του αποφάσισε α) τη συγχώνευση με απορρόφηση της Εταιρίας από την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σύμφωνα με τα άρθρα 69 επ. του κ.ν.2190/1920,τα άρθρα 1 έως 5 του Ν. 2166/1993 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας ως ισχύουν, στα πλαίσια της απόφασης της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ για τη συγχώνευση με απορρόφηση της Εταιρίας και της ΔΕΛΤΑ PROJECT AE από τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, και β) την απόσχιση των κλάδων της (ι) παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και (ιι) παραγωγής, κατασκευής και εμπορίας αλουμίνας, αλουμινίου μεταλλευτικών υλικών και μετάλλων της Εταιρείας και εισφοράς τους σε κατά 100% θυγατρικές της μη εισηγμένες εταιρείες σύμφωνα με τα άρθρα του ν. 2166/1993, και άρθρα 69 επ. του κ.ν.2190/1920 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας ως ισχύουν.

O αποσχιζόμενος κλάδος της παραγωγής, κατασκευής και εμπορίας αλουμίνας, αλουμινίου, μεταλλευτικών υλικών και μετάλλων αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 30% του κύκλου εργασιών της Εταιρείας κατά την τελευταία οικονομική χρήση.

Κατά την ως άνω συνεδρίαση αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με ημερομηνία αφενός Ισολογισμού Μετασχηματισμού για τη συγχώνευση και αφετέρου Λογιστικής Κατάστασης για τις ανωτέρω αποσχίσεις την 31.3.2007 και ορίστηκαν ορκωτοί ελεγκτές για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας στα πλαίσια της συγχώνευσης και των αποσχίσεων των δύο κλάδων της.

Περαιτέρω αποφασίστηκε ο διορισμός ανεξάρτητων πιστωτικών ιδρυμάτων αναγνωρισμένου κύρους τα οποία θα αποτιμήσουν τις συγχωνευόμενες εταιρίες και θα γνωμοδοτήσουν για το δίκαιο και εύλογο επί της σχέσεως ανταλλαγής των μετοχών.

Προς το σκοπό της ορθής ενημέρωσης των μετόχων των εταιρειών και των επενδυτών γενικότερα ανακοινώνεται η εκτίμηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη σχέση ανταλλαγής, η οποία τελεί υπό την αίρεση της επαλήθευσης των ανεξάρτητων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της εγκρίσεως των μετόχων των Γενικών Συνελεύσεων των μετασχηματιζόμενων εταιρειών.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση, οι Μέτοχοι της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ προτείνεται να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με σχέση ανταλλαγής 1 κοινής εισηγμένης μετά ψήφου μετοχής της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ονομαστικής αξίας 5,30 ευρώ έκαστης προς 0,39540 κοινή εισηγμένη μετά ψήφου μετοχή της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ονομαστικής αξίας 0,60ευρώ. Οι προτεινόμενες σχέσεις ανταλλαγής αντανακλούν τα κλεισίματα όλων των εταιρειών της τελευταίας συνεδρίασης του ΧΑ της 27.03.2007, οι οποίες εμπίπτουν στο εύρος τιμών των εσωτερικών αποτιμήσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών εισηγμένων μετασχηματιζόμενων εταιρειών αποφάσισαν σύμφωνα με το νόμο να διορίσουν από κοινού την NBGI, EFG EUROBANK και ΑLPHA BANK, οι οποίες θα αποτιμήσουν τις συγχωνευόμενες εταιρίες και θα γνωμοδοτήσουν και θα επαληθεύσουν για το δίκαιο και εύλογο επί της ανωτέρω σχέσεως ανταλλαγής των μετοχών.

Η ολοκλήρωση του συνόλου των ανωτέρω μετασχηματισμών τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των τριών εταιρειών που αναμένεται να αποφασίσουν εντός του β’’ εξαμήνου του 2007 και την αίρεση της κατά νόμο λήψεως όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v