Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΛΤΑ Project: Απορρόφηση από Μυτιληναίο

Τη συγχώνευση με απορρόφησή της από τη Μυτιληναίος, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΛΤΑ Project στη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της απόφασης της Μυτιληναίος για απορρόφηση της ΔΕΛΤΑ Project και της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Σε 1 μετοχή της ΔΕΛΤΑ Project προς 0,1888 μετοχές της Μυτιληναίος η σχέση ανταλλαγής.

ΔΕΛΤΑ Project: Απορρόφηση από Μυτιληναίο
Τη συγχώνευση με απορρόφησή της από τη Μυτιληναίος, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΛΤΑ Project στη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της απόφασης της Μυτιληναίος για απορρόφηση της ΔΕΛΤΑ Project και της Αλουμίνιον της Ελλάδος.



Eπιπλέον, αποφάσισε την αναθεώρηση της από 29.12.2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας όσον αφορά την συγχώνευση με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με την επωνυμία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (στο εξής η ΜΑΠΕ) από την Εταιρία, δεδομένου του επανακαθορισμού της στρατηγικής του Ομίλου Μυτιληναίος στο χώρο της ενέργειας στα πλαίσια της συμμαχίας του με την ENDESA.

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι εγκρίθηκε από το ΔΣ η Σύμβαση απόσχισης και εισφοράς των κλάδων (i) κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και μεταλλικών κατασκευών και (ii) κατασκευής ολοκληρωμένων έργων στους τομείς της βιομηχανίας και ενέργειας της Εταιρείας στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Στις 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις: (1) για την έγκριση της απόσχισης από την Εταιρεία των κλάδων (i) κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και μεταλλικών κατασκευών και (ii) κατασκευής ολοκληρωμένων έργων στους τομείς της βιομηχανίας και ενέργειας της Εταιρείας στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, (2) την έγκριση της έκθεσης των Ορκωτών Ελεγκτών για την επιβεβαίωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των εισφερόμενων κλάδου και της λογιστικής κατάστασης της 31.12.2006 των κλάδων και (3) για τον ορισμό εκπροσώπου της Εταιρείας για την υπογραφή της σχετικής Συμβολαιογραφικής πράξης αποσχίσεως και εισφοράς των κλάδων.

Κατά την ως άνω συνεδρίαση αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης με ημερομηνία Ισολογισμού Μετασχηματισμού την 31.3.2007 και ορίστηκαν ορκωτοί ελεγκτές για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας.

Περαιτέρω αποφασίστηκε ο διορισμός ανεξάρτητων πιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία θα αποτιμήσουν τις συγχωνευόμενες εταιρίες και θα γνωμοδοτήσουν για το δίκαιο και εύλογο επί της σχέσεως ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευομένων εταιριών.

Προς το σκοπό της ορθής ενημέρωσης των μετόχων των εταιρειών και των επενδυτών γενικότερα ανακοινώνεται η εκτίμηση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη σχέση ανταλλαγής, η οποία τελεί υπό την αίρεση της επαλήθευσης των ανεξάρτητων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της εγκρίσεως των μετόχων των Γενικών Συνελεύσεων των μετασχηματιζόμενων εταιρειών.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση, oι μέτοχοι της ΔΕΛΤΑ να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ με σχέση ανταλλαγής 1 κοινής εισηγμένης μετά ψήφου μετοχής της ΔΕΛΤΑ ονομαστικής αξίας 0,34 ευρώ έκαστης προς 0,1888 κοινή εισηγμένη μετά ψήφου μετοχή της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ.

Οι προτεινόμενες σχέσεις ανταλλαγής αντανακλούν τα κλεισίματα όλων των εταιρειών της τελευταίας συνεδρίασης του ΧΑ της 27.03.2007, οι οποίες εμπίπτουν στο εύρος τιμών των εσωτερικών αποτιμήσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών εισηγμένων μετασχηματιζόμενων εταιρειών αποφάσισαν σύμφωνα με το νόμο να διορίσουν από κοινού την NBGI, EFG EUROBANK και ΑLPHA BANK, οι οποίες θα αποτιμήσουν τις συγχωνευόμενες εταιρίες και θα γνωμοδοτήσουν και θα επαληθεύσουν για το δίκαιο και εύλογο επί της ανωτέρω σχέσεως ανταλλαγής των μετοχών.

Η ολοκλήρωση του συνόλου των ανωτέρω μετασχηματισμών τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των τριών εταιρειών που αναμένεται να αποφασίσουν εντός του β τριμήνου του 2007 και την αίρεση της κατά νόμο λήψεως όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v