Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mυτιληναίος: Μεγάλο deal και δυο συγχωνεύσεις

Έκλεισε το μεγάλο deal της Μυτιληναίος με τον ισπανικό κολοσσό Endessa. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ταυτόχρονα ανακοινώνει την απορρόφηση του Αλουμίνιου της Ελλάδος και της Δέλτα Project απο την Μυτιληναίος. Τα πρώτα στοιχεία.

Mυτιληναίος: Μεγάλο deal και δυο συγχωνεύσεις
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για το deal του ομίλου Μυτιληναίου με τον μεγάλο ισπανικό ενεργειακό όμιλο της Endessa.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις και για την συγχώνευση της Μυτιληναίος με την Αλουμίνιον της Ελλάδος και τη Δέλτα Project.

Ο ελληνικός όμιλος, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει, βρισκόταν εδώ και αρκετό διάστημα σε διαπραγματεύσεις με τους Ισπανούς, προκειμένου να υλοποιηθεί η στρατηγικής σημασίας συμφωνία.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι δύο όμιλοι θα σχηματίσουν κοινή μη εισηγμένη εταιρία στην οποία θα περάσει το χαρτοφυλάκιο ενεργειακών δραστηριοτήτων του εγχώριου ομίλου, ενώ η εισφορά της Endessa εκτιμάται ότι θα γίνει με καταβολή μετρητών.

Κάτω απο το πρίσμα αυτής της στρατηγικής συμφωνίας με τους Ισπανούς, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, θα πρέπει να ιδωθούν και οι κινήσεις αναδιάρθωσης του ομίλου, που ξεκινούν με τη συγχώνευση της Α.τ.Ε και της ΔΕΠΡΟ, με την μητρική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v