Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέκταση σε Βουλγαρία και Ρωσία σχεδιάζει η MPB

Μέχρι τον Ιούνιο του 2007 αναμένεται να λάβει ”σάρκα και οστά” ο σχεδιασμός της Marfin Popular Bank (MPB) για επέκταση σε Βουλγαρία (με κατάστημα) και Ρωσία (προγραμματίζεται μικρή εξαγορά τράπεζας), ενώ με χρονικό ορίζοντα τριετίας ο όμιλος βάζει στα σκαριά και το άνοιγμα προς τις αγορές Μεσογείου - Μ.Ανατολής.

Επέκταση σε Βουλγαρία και Ρωσία σχεδιάζει η MPB
Μέχρι τον Ιούνιο του 2007 αναμένεται να λάβει ”σάρκα και οστά” ο σχεδιασμός της Marfin Popular Bank (MPB) για επέκταση σε Βουλγαρία (με κατάστημα) και Ρωσία (προγραμματίζεται μικρή εξαγορά τράπεζας), ενώ με χρονικό ορίζοντα τριετίας ο όμιλος βάζει στα σκαριά και το άνοιγμα προς τις αγορές Μεσογείου - Μ.Ανατολής, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εντός ελληνικών συνόρων, ο όμιλος της MPB ”αποσύρεται από τις προσπάθειες συγκέντρωσης για το ορατό μέλλον, σε διάστημα ενός χρόνου”, όπως σημείωσε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της MPB, Ανδρέας Βγενόπουλος. Οι δηλώσεις έγιναν μετά την ολοκλήρωση της τακτικής γενικής συνέλευσης της Εγνατίας Τράπεζας, η οποία ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Σε ό,τι αφορά στην Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ότι στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συζητήσεων για το ενδεχόμενο στρατηγικής συμμαχίας.

Εάν, και όταν προχωρήσει στρατηγική συμμαχία, πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε στάδια. Και αν θα φτάσουμε ποτέ στο στάδιο της πλήρους συγχώνευσης, θα έχει αντιμετωπιστεί και το θέμα του ανταγωνισμού”, πρόσθεσε, για να διευκρινίσει ότι οι μέχρι στιγμής κινήσεις της MPB στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου είχαν ως σκοπό να μην είναι εύκολο για ένα μεγάλο ξένο ίδρυμα να αποκτήσει τον έλεγχό της (της Τράπεζας Κύπρου).

Πάντως, αν και στην Ελλάδα ο όμιλος της MPB φέρεται διατεθειμένος να απέχει -προς το παρόν- από τη διαδικασία της συγκέντρωσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αναμένεται να γνωρίσει περίοδο ανακατατάξεων, σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο. ”Η συγκέντρωση στις ελληνικές τράπεζες νομίζω ότι είναι αναγκαιότητα και αυτό θα αποδειχτεί τους επόμενους έξι μήνες - δύο χρόνια”, σημείωσε.

Στο μεταξύ, στα μέσα του 2007 αναμένεται να ολοκληρωθεί η τριπλή συγχώνευση Εγνατίας - Marfin Bank - Λαϊκής Τράπεζας (Ελλάδος), όπως τόνισε στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της πρώτης, Βασίλης Θεοχαράκης. Έδρα της συγχωνευμένης ”Εγνατίας” θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη, όπου σχεδιάζεται το άνοιγμα περισσότερων καταστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v