Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε το deal με ΑΧΑ

Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Alpha Ασφαλιστικής στην AXA, την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ευρώπη, έναντι τιμήματος Ευρώ 255 εκατ.

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε το deal με  ΑΧΑ
Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Alpha Ασφαλιστικής στην AXA, την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ευρώπη, έναντι τιμήματος 255 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, υπεγράφη και τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία για την μακροχρόνια αποκλειστική συνεργασία των δύο μερών στην διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων της ΑΧΑ μέσω του εκτεταμένου δικτύου Καταστημάτων της Alpha Bank.

Ετσι, η Τράπεζα επικεντρώνει την δραστηριότητά της στην διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, ενώ η παραγωγή και ο ασφαλιστικός κίνδυνος αναλαμβάνονται πλέον από την ΑΧΑ.

Η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε σημαντική και ταχεία αύξηση εργασιών στον ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο των τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά, η οποία βρίσκεται σε φάση αναπτύξεως με άριστες προοπτικές.

Η καθιερωμένη και ισχυρή παρουσία στην συνείδηση των καταναλωτών και η πελατοκεντρική αντίληψη της Alpha Bank, σε συνδυασμό με την ασφαλιστική τεχνογνωσία, την διεθνή εμπειρία και το κύρος της ΑΧΑ, αποτελούν τα θεμέλια μίας ισχυρότατης παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Τα ασφαλιστικά προϊόντα αποτελούν σήμερα σημαντικό παράγοντα στην δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων για τις χρηματοοικονομικές ανάγκες των πελατών. Μέσα από τη συνεργασία με την ΑΧΑ, η Alpha Bank αποκτά την δυνατότητα να εντάξει μέσα στις λύσεις που προσφέρει, σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που συνδυάζουν ανταγωνιστικό κόστος, απλότητα και διαφάνεια.

Η Alpha Bank και η ΑΧΑ, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία που έχουν στις ασφαλιστικές εργασίες και στην διαχείριση κεφαλαίων, θα προσφέρουν επίσης στην αγορά καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα ζωής και προϊόντα γενικών ασφαλειών υψηλής ποιότητος και προστιθέμενης αξίας, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες των πελατών για αποτελεσματική διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων και των προς κάλυψη ασφαλιστικών αναγκών τους.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών έχει ήδη ξεκινήσει επιτυχώς καθώς δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές, αξιοποιώντας συστήματα που έχει αναπτύξει η ΑΧΑ σε άλλες χώρες, προσαρμοσμένα, βεβαίως, στα χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς.

Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας αναμένεται να είναι ορατά πριν από το τέλος του έτους και, βεβαίως, να συμβάλλουν καθοριστικά στην κερδοφορία της Τραπέζης τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v