Αλμα πωλήσεων για την Stone Group με όχημα τις εξαγωγές

Η εταιρία πρόσφατα ολοκλήρωσε την κατασκευή νέων ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων. Πέρυσι παρουσίασε έσοδα 23,8 εκατ. εκ των οποίων τα 88% προήλθαν από τις διεθνείς αγορές. Τα σχέδια για επέκταση.

Αλμα πωλήσεων για την Stone Group με όχημα τις εξαγωγές

Κύκλο εργασιών περί τα 28 - 29 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων περί τα 3,7 εκατ. ευρώ αναμένει για φέτος η Marmor SG SA (Stone Group International) ο μεγαλύτερος εξαγωγέας διεθνώς σε πλάκες και πλακίδια των λευκών μαρμάρων Θάσου & Sivec.

Ηδη στο οκτάμηνο, τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση 20,3% και προσέγγισαν τα 18,01 εκατ. ευρώ. Πέρυσι η εταιρία παρουσίασε κύκλο εργασιών 23,8 εκατ. και κέρδη 3,3 εκατ. ευρώ (προ φόρων και αποσβέσεων), με το 88% των εσόδων να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές.

Η Stone Group International απασχολεί 140 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σήμερα σε 71 χώρες με την διοίκηση να επισημαίνει πως κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο οι αγορές του Μεξικού, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και της Ιταλίας παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις, ενώ στρατηγική ανάπτυξη προωθεί η εταιρία στην Αφρικανική ήπειρο και την Ρωσία.

Η εταιρία, που διοικείται από τον Γιάννη Αντωνιάδη, εξελίχθηκε μέσα σε τρεις δεκαετίες από μια μικρή βιοτεχνία κατασκευής τζακιών και επεξεργασίας μαρμάρων, σε παγκόσμιο πρεσβευτή του ελληνικού μαρμάρου. Αυτή την περίοδο προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία σε πάγιο μηχανολογικό εξοπλισμό, αναβάθμιση υπαρχουσών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέας εργοστασιακής μονάδας λόγω των αυξημένων αναγκών της.

Οι εγκαταστάσεις της Stone Group International καλύπτουν σήμερα 12.000 τμ στεγασμένης επιφάνειας εντός ιδιόκτητου οικοπέδου 50.000 τμ. στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέων ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων 2.000 τμ ως προέκταση των ήδη υπαρχουσών. Η νέα επένδυση ύψους 900.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και νέα επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, για νέους χώρους παραγωγής, νέα γραφεία της διοίκησης, χώρους υποδοχής και έκθεσης των προιόντων καθώς και υποδοχής των πελατών και του κοινού.

Η Stone Group International διαθέτει μεγάλη μονάδα στο Ploesti της Ρουμανίας, με εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου και κτιριακές εγκαταστάσεις 2.000 τ.μ. σε οικόπεδο 20.000 τ.μ. Διαθέτει επίσης θυγατρικές σε Αλβανία, Αίγυπτο, Τουρκία.

Η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα ανέρχεται σε 650.000 τ.μ. ενώ εμπορεύεται πάνω από 300 τύπους μαρμάρων και γρανιτών. Τα λατομεία της εταιρίας είναι το Veria Green στην Βέροια, το Pigues στην Δράμα και το French Vanilla στην Στερεά Ελλάδα. Συμμετέχει επίσης στο λατομείο Draco, ενώ έχει συνάψει συμφωνίες και με άλλα λατομεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την αποκλειστική διάθεση της πρώτης ύλης. Στα σχέδια του ομίλου εντάσσεται η εξαγορά νέων λατομικών μονάδων για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας.

Ένα από τα τελευταία έργα στα οποία συμμετέχει η Stone Group International είναι το πολυόροφο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων Odeon Tower στο Μονακό. Εχει προμηθεύσει, επίσης, μάρμαρο για δεκάδες πολυτελείς κατασκευές ανά τον κόσμο μεταξύ των οποίων το νέο προεδρικό παλάτι στο Αμπου Ντάμπι, το ξενοδοχείο Four Seasons στο Μπαχρέιν, σειρά κτιριακών συγκροτημάτων στο Κατάρ, στο Κουβέιτ και στην Σαουδική Αραβία, καθώς και στην Σιγκαπούρη (Skyline, Silver Sea, κλπ), στην Ιαπωνία, στην Νότια Κορέα, στην γειτονική Τουρκία (City Park Hotel, ιδιωτικό νοσοκομείο, κλπ), στο Μεξικό, το Περού και αρκετές χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ολλανδία, κλπ).

Την ερχόμενη εβδομάδα στην Βερόνα της Ιταλίας, στην 49η διεθνή έκθεση πετρωμάτων Marmomacc 24-27 Σεπτεμβρίου, η εταιρία θα παρουσιάσει την αποκλειστική συλλογή της "12 Mythic Marbles", εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και τους τόπους εξόρυξης των μαρμάρων στην Ελλάδα, με την τεχνική Moire και τις αρχές της Gestalt, δίνοντας «πνοή στα μάρμαρα» αφού αυτά θα ενεργοποιούνται με τον βηματισμό των επισκεπτών και θα κινούνται σε μια φαινομενική κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v