Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H οικογένεια Νίκα ξανακοιτά προς το Χρηματιστήριο

Εταιρία συμφερόντων του Γιώργου Νίκα έχει υπογράψει «σύμβαση παροχής υπηρεσιών συμβούλου έκδοσης» με την BΕTA ΑΧΕ ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εισαγωγής των μετοχών της στο ΧΑ. Ξεκίνησε την παραγωγή η θυγατρική στις ΗΠΑ.

H οικογένεια Νίκα ξανακοιτά προς το Χρηματιστήριο
Το αμερικανικό της όνειρο, το οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να το υλοποιήσει όταν ήταν βασικός μέτοχος της ΠΓ Nικας ζει από τις αρχές Αυγούστου η οικογένεια Nίκα και συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Nίκας με την «Μέγα Γύρος».

Επτά χρόνια μετά την ίδρυση της «Μέγα Γύρος» στην Ελλάδα (σ.σ. η εταιρεία διαθέτει παραγωγική μονάδα προϊόντα κρέατος με σουβλάκια, γύρο, κ.ά. στον Ασπρόπυργο) η Megas Yeeros LLC θυγατρική της στις ΗΠΑ, ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα επεξεργασίας κρέατος στις αρχές Αυγούστου.

Η MEGAS YEEROS LLC νοικιάζει στεγασμένο χώρο 2.000 τ.μ. που αναμορφώθηκε και ανακατασκευάστηκε ριζικά, έτσι ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις για την λειτουργία ενός εργοστασίου, ενώ η παραγωγική του δυναμικότητα είναι περί του 5.000 τόνους ετησίως. Στους εν δυνάμει πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνονται εστιατόρια, ταβέρνες και ψητοπωλεία που πωλούν σουβλάκια και ντονέρ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, μεταξύ αυτών και των γυράδικων GRK που έχει δημιουργήσει ο κ. Γιώργος Nίκας.

Εντός των ελληνικών τειχών, η διοίκηση της «Μέγας Γύρος», αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να εισαχθεί στην Κύρια Αγορά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση για το 2013, έχει ήδη υπογραφεί «σύμβαση παροχής υπηρεσιών συμβούλου έκδοσης» μεταξύ της εταιρείας και της BΕTA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εισαγωγής των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο νομικός και ο οικονομικός έλεγχος.

Πάντως στέλεχος της εταιρείας με το οποίο επικοινώνησε το Euro2day.gr έσπευσε να σημειώσει ότι η σκέψη για ενδεχόμενη εισαγωγή της εταιρείας στο ελληνικό Χρηματιστήριο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η εταιρεία εξετάζει όλους τους πιθανούς τρόπους άντλησης κεφαλαίων, όπως είναι η εισαγωγή των μετόχων της στο Χρηματιστήριο ή η είσοδος ξένων funds στο μετοχικό της κεφάλαιο, για να καλύψει ενδεχομένως ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο μέλλον στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της «Μέγα Γύρος» πέρυσι σε ενοποιημένο επίπεδο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 17,756 εκατ. ευρώ από 17,139 εκατ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2012 και το καθαρό κέρδος ανήλθε στα 511.114 ευρώ από 610.222 ευρώ. Στην τρέχουσα χρήση ο τζίρος "τρέχει" με αύξηση 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v