Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ για πιθανό deal MPB- Κύπρου

Στην πιθανή συγχώνευση της Marfin Popular Bank και της Τράπεζας Κύπρου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής, αποκαλύπτοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν θα παρέμβει, άσχετα από το αν προκρίνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ για πιθανό deal MPB- Κύπρου
Στην πιθανή συγχώνευση της Marfin Popular Bank και της Τράπεζας Κύπρου αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών κ. Μιχάλης Σαρρής.

Όπως είπε ο κ. Σαρρής, η απόφαση για μια τέτοια συγχώνευση είναι πρωτίστως θέμα των εποπτικών αρχών και όχι της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό άφησε να εννοηθεί ότι, σε αντίθεση με τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες, δεν θα υπάρξουν κυβερνητικές παρεμβάσεις σε περίπτωση που μια τέτοια προοπτική αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ”επιθυμία” του, η οποία διευκρίνισε ότι αφίσταται των πολιτικών του καθηκόντων για ύπαρξη περισσότερων από μίας σημαντικών τραπεζών στην Κύπρο. ”Θα πρέπει να ενθαρρύνονται οι κινήσεις ενοποίησης και ορθής διαχείρισης του κόστους, όμως θα πρέπει να διασφαλίζεται και η αγορά από μονοπωλιακές καταστάσεις οι οποίες δεν αφήνουν στον καταναλωτή περιθώριο επιλογής”, συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v