Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Π&Κ

Η Εθνική Τράπεζα και οι μέτοχοι της Π&Κ ΑΕΠΕΥ προχώρησαν σήμερα στην υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης των μετοχών της Π&Κ ΑΕΠΕΥ (μητρική της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και Π&Κ ΑΕΔΑΚ) προς την ΕΤΕ.

Εθνική: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Π&Κ
Η Εθνική Τράπεζα και οι μέτοχοι της Π&Κ ΑΕΠΕΥ προχώρησαν σήμερα στην υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης των μετοχών της Π&Κ ΑΕΠΕΥ (μητρική της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και Π&Κ ΑΕΔΑΚ) προς την ΕΤΕ, μετά τη λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές (την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) και την πλήρωση των λοιπών προϋποθέσεων της συμφωνίας.

Το 2006, τα αποτελέσματα της Π&Κ ΑΕΠΕΥ συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, με τα κέρδη μετά από φόρους (σε ενοποιημένη βάση) να ανέρχονται σε 10.3 εκατ. ευρώ (αύξηση 147% σε σχέση με το 2005), ενώ το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της διαμορφώθηκε σε 31 εκατ. ευρώ από 21.4 εκατ ευρώ το 2005.

Με βάση τα παραπάνω, το τίμημα της εξαγοράς της Π&Κ ΑΕΠΕΥ που προσδιορίσθηκε σε 48.7 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί πλέον σε 1.6x το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ή σε 4.7x τα κέρδη μετά από φόρους της.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς αυτής δημιουργείται στην Ελλάδα η μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο των χρηματιστηριακών και επενδυτικών υπηρεσιών, που έχει ως επιδίωξή της τη δραστηριοποίηση σε ολόκληρη την περιοχή που έχει παρουσία ο Όμιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v