Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Ανοικτή επιστολή εργαζομένων στον ΥΜΑΘ

Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Γ. Καλαντζή απευθύνουν οι πρόεδροι των δύο σωματείων εργαζομένων στην ΕΥΑΘ. Η επιστολή απευθύνεται με αφορμή σημερινές δηλώσεις του ΥΜΑΘ σύμφωνα με τις οποίες επικροτεί τη στάση του υπουργού Απασχόλησης να στείλει το θέμα του ΤΕΑΔΥ στη Δικαιοσύνη ”μόλις έλαβε το πόρισμα”.

ΕΥΑΘ: Ανοικτή επιστολή εργαζομένων στον ΥΜΑΘ
Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Γ. Καλαντζή απευθύνουν οι πρόεδροι των δύο σωματείων εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.

Η επιστολή απευθύνεται με αφορμή σημερινές δηλώσεις του ΥΜΑΘ, σύμφωνα με τις οποίες επικροτεί τη στάση του υπουργού Απασχόλησης να στείλει το θέμα του ΤΕΑΔΥ στη Δικαιοσύνη ”μόλις έλαβε το πόρισμα”.

Οι κ. Ν. Αρζόγλου και Δ. Βασιλειάδης εγκαλούν τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης γιατί οι απόψεις του έρχονται σε αντίθεση με τις πράξεις του, καθώς ”έχετε πόρισμα επιτροπής και έκθεση εσωτερικού ελέγχου για ό,τι συμβαίνει στην ΕΥΑΘ, εταιρία που ανήκει στην αρμοδιότητά σας, και αντί να αποπέμψετε τη διοίκηση και να τους παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη δεχτήκατε να σταματήσει ο έλεγχος, να γίνει καρατόμηση της επιτροπής και να αφαιρεθούν οι επίμαχοι φάκελοι”.

Δεν δικαιολογούν, κατά τους συνδικαλιστές, τη σημερινή άποψη του ΥΜΑΘ ”τα θέματα της ΕΥΑΘ, που αφορούν σε απευθείας αναθέσεις έργων, στημένους διαγωνισμούς, υπερτιμολογήσεις έργων, στημένες επιτροπές, εξαφάνιση φακέλων και τα οποία έχουν καταγγελθεί ως σκάνδαλα από τους εργαζομένους”.

Επιπλέον, οι πρόεδροι των δύο σωματείων υποστηρίζουν ότι ”υπάρχουν πράξεις του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ ως προς αναθέσεις λειτουργίας του βιολογικού και του διυλιστηρίου, οι οποίες δεν είναι σύννομες με τις οδηγίες της Ε.Ε.”.

”Ενώ τα γνωρίζετε όλα αυτά”, καταλήγουν στην ανοικτή επιστολή οι συνδικαλιστές, ”εσείς κρίνετε μόνον τις πράξεις άλλων υπουργών. Εσείς όμως δεν στείλατε τίποτε στη Δικαιοσύνη παρόλο που υπάρχει το πόρισμα-καταπέλτης της τριμελούς επιτροπής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v