Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευ. Μυτιληναίος: Τα σχέδια για το νέο προφίλ

Εξετάζεται η συγχώνευση της Αλουμίνιον με τη Μυτιληναίος, εφόσον προηγουμένως ολοκληρωθεί το deal με τον ισπανικό ενεργειακό όμιλο Endesa, τόνισε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης, που πάντως αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Τα σχέδια για τριπλή συγχώνευση Μυτιληναίος, ΑτΕ και Delta Project.

Ευ. Μυτιληναίος: Τα σχέδια για το νέο προφίλ
Αναβλήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας η έκτακτη γενική συνέλευση της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Στο περιθώριο της συνέλευσης, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος είπε ότι εξετάζεται η συγχώνευση της Αλουμίνιον με τη Μυτιληναίος, εφόσον προηγουμένως ολοκληρωθεί το deal το οποίο διαπραγματεύεται εδώ και καιρό η τελευταία με τον ισπανικό ενεργειακό όμιλο Endesa.

Όπως ελέχθη επίσης, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις, ούτε και προκαθορισμένες σχέσεις ανταλλαγής. Εξετάζεται πάντως η τριπλή συγχώνευση Μυτιληναίος, ΑτΕ και Delta Project, ενω με την Endesa θα δημιουργηθεί κοινή εταιρία.



Επισημαίνεται ότι η γενική συνέλευση είχε θέμα την ακύρωση του περίπου 10% των ιδίων μετοχών (ή 4,3 εκατ. μετοχές) και της αντίστοιχης μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Μετά την ακύρωση των ιδίων μετοχών το ποσοστό του ομίλου Μυτιληναίου θα ανέλθει από το 47,08% που είναι σήμερα στο 52,3%.

Εξάλλου, η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση του προγράμματος απόκτησης δικών της μετοχών, αποκτώντας 1.467.587 μετοχές της μέσω του Χ.Α., με μέση τιμή κτήσης 16,99 ευρώ.

Η εταιρία σήμερα κατέχει συνολικά 4.181.387 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε 9,69% ποσοστό του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v