Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απάντηση ΟΠΑΠ σε επιστολή Intralot

Αναλυτική απάντηση στην κίνηση της Intralot να καταθέσει αγωγή εναντίον των δύο άλλων προσφορών στον διαγωνισμό για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ απέστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας, κ. Σωτήρης Κωστάκος.

Απάντηση ΟΠΑΠ σε επιστολή Intralot
Αναλυτική επιστολή - απάντηση στην κίνηση της Intralot να καταθέσει αγωγή εναντίον των δύο άλλων προσφορών στον διαγωνισμό για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ απέστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας, κ. Σωτήρης Κωστάκος.

--- Το πλήρες κείμενο της επιστολής Κωστάκου

1. Αναφορικά με την 16944/CA/MG/15.3.07 επιστολή σας και κατά το σκέλος εκείνο που αφορά στο Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., καθώς και στην Επιτροπή Διενέργειας του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για την ”Προμήθεια, Εγκατάσταση και Συντήρηση Μηχανογραφικού Εξοπλισμού Κέντρων και Τερματικών καθώς και Υποστηρικτικού Εξοπλισμού και Ελέγχου” και σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του Δ.Σ. της εταιρίας μας που ελήφθη στη χθεσινή του (Δευτέρα 19η τρέχοντος μηνός) συνεδρίαση, έχουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

α) Θεωρείται, κατά τη γνώμη μας, ανεπίτρεπτη, ως αφετηρία για την αποστολή της κατά τα άνω επιστολής σας η επίκληση δημοσιευμάτων του Τύπου.

β) Συναφώς προς τα προαναφερόμενα, θεωρείται -κατά τη γνώμη μας, πάντα- ως εκ του περισσού και η ειδικότερη αναφορά σας σε ”τυχόν προκύπτουσες ευθύνες, εταιρικές ή/και ατομικές”, αφού προηγείται, στην ίδια την επιστολή σας, η επισήμανση περί των ”όποιων νόμιμων ενεργειών σας για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας σας”, δυνάμενη συνεπώς ευκόλως να ερμηνευθεί ως διατύπωση όχι απλής επισήμανσης ή προειδοποίησης αλλά και πλέον αυτής.

2. Αποτελεί, βεβαίως, αναφαίρετο δικαίωμα της εταιρίας σας η υποστήριξη και προάσπιση των συμφερόντων της με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο και μέσο, συνεπώς και με τη συντελεσθείσα κατάθεση σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης, ο σχολιασμός της οποίας εκφεύγει, προδήλως, του κύκλου των αρμοδιοτήτων, τόσο του Διοικητικού μας Συμβουλίου όσο και της κατά τα άνω Επιτροπής.

3. Εν όψει, ωστόσο, του γεγονότος ότι, ουσιαστικά, ζητείται από την εταιρία μας να εγγυηθεί, εκ νέου, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της διαγωνιστικής διαδικασίας, διασφαλίζοντας τα νόμιμα συμφέροντα των συμμετεχουσών εταιριών αλλά και των μετόχων μας, σας καλούμε να επισημάνετε και βεβαίως να τεκμηριώσετε έστω και μία περίπτωση η οποία να μπορεί βάσιμα να καταλογισθεί σε βάρος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. από τη μέχρι σήμερα πορεία της εν εξελίξει διαγωνιστικής διαδικασίας.

4. Αυτό, προδήλως, ισχύει και για την ως άνω Επιτροπή, με την επιφύλαξη, ασφαλώς, των νομίμως κατατεθεισών και νομίμως, ομοίως, απορριφθεισών από τις συμμετέχουσες εταιρίες ενστάσεων ή προσφυγών κατά τις διατάξεις της οικείας διακήρυξης σε όλα τα μέχρι σήμερα στάδια του εν εξελίξει διαγωνισμού.

5. Έτι περαιτέρω, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία αλλά και τη λύπη μας, γιατί είσθε σε θέση να γνωρίζετε άριστα τη μέχρι και σήμερα κατά πάντα άψογη θέση και πολιτεία της διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. εκ της μεταξύ μας συνεργασίας, ως έμπρακτη απόδειξη της διασφάλισης της ανεμπόδιστης, ελεύθερης και ακώλυτης κρίσης των μελών της Επιτροπής του εν εξελίξει διαγωνισμού.

6. Σε κάθε περίπτωση, το επιστημονικό επίπεδο και κύρος των μελών της ως άνω Επιτροπής έχουμε τη βεβαιότητα ότι επ’ ουδενί συγχωρείται να αμφισβητείται και μάλιστα με την επίκληση σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου περί δήθεν σχεδιαζόμενων μεθοδεύσεων ή άλλων συναφών προθέσεων για την επιτέλεση του έργου που τους έχει ανατεθεί, πέραν των οριζόμενων από τις προβλέψεις της οικείας διακήρυξης και του νόμου.

7. Τέλος και σε ό,τι αφορά το αίτημά σας για τη λήψη αντιγράφων των τεχνικών προσφορών των ανταγωνιστών σας, αναμένεται η επ’ αυτού γνωμάτευση της νομικής μας υπηρεσίας.

8. Κατά την ίδια ως άνω συνεδρίασή του το Δ.Σ. της εταιρίας μας αποφάσισε τη δημοσιοποίηση της παρούσης επιστολής προς τα Μ.Μ.Ε. για την υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης ευρύτερα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v