Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Τον Απρίλιο η εισαγωγή Alumil Rom στο BSΕ

Με σημαντική αύξηση πωλήσεων κλείνει το οικονομικό έτος 2006 ο όμιλος της Αλουμύλ, ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και η διαπραγμάτευση των μετοχών της θυγατρικής Alumil Rom Industry στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου (BSE).

Alumil: Τον Απρίλιο η εισαγωγή Alumil Rom στο BSΕ
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Με σημαντική αύξηση πωλήσεων κλείνει το οικονομικό έτος 2006 ο όμιλος της Αλουμύλ, ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και η διαπραγμάτευση των μετοχών της θυγατρικής Alumil Rom Industry στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου (BSE).

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώνεται σε 244 εκατ. ευρώ έναντι 189 εκατ. ευρώ του 2005, σημειώνοντας αύξηση κατά 29%.

Η θετική αυτή εξέλιξη αποδίδεται, από τη διοίκηση του ομίλου Αλουμύλ, στην πάρα πολύ μεγάλη αύξηση των εξαγωγών και την πλήρη απόδοση των επενδύσεων του εξωτερικού.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι και για το τρέχον έτος η αύξηση του τζίρου του ομίλου θα κινηθεί με τους ίδιους αυξητικούς ρυθμούς, όπως και το 2006.

Πέρυσι οι δύο μονάδες που διατηρεί ο όμιλος στη Σερβία, το υπερσύγχρονο βαφείο ηλεκτροστατικής βαφής της Alumil Coating S.R.B, στη ΒΙΠΕ Νόβα Πάζοβα, έξω από το Βελιγράδι και η μονάδα παραγωγής προϊόντων αλουμινίου της Alumil YU Industry SA, στην ίδια περιοχή, έχουν μπει πλέον σε φουλ παραγωγή.

Τα προϊόντα του ομίλου θα εξάγονται από τη Σερβία στη Ρωσία, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία εμπορικού δικτύου σε συνεργασία με τοπική εταιρία. Εφόσον υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, τότε θα απαιτηθούν νέες επενδύσεις στις μονάδες της Σερβίας.

Επίσης, το 2006 ήταν το πρώτο έτος πλήρους λειτουργίας και της Alumil Albania, στα Τίρανα, η οποία παράγει προφίλ αλουμινίου.

Τον Απρίλιο, εξάλλου, αναμένεται να λειτουργήσει και η πλήρως εκσυγχρονισμένη μονάδα της βιομηχανίας διέλασης αλουμινίου του ομίλου στο σερβικό τμήμα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, η οποία διπλασιάζει την παραγωγή της από 10.000 τον. ετησίως σε 20.000 τον.

Έτοιμη, επίσης, είναι και η νέα γραμμή παραγωγής της Αλουνέφ, στη ΒΙΠΕ Ξάνθης.

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις τελικά ήρθησαν όλοι οι λόγοι για την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της Alumil Rom Industry στο BSE, που τοποθετείται στις 10-12 Απριλίου.

Ήδη, η εταιρία έχει εισπράξει τα κεφάλαια των 8,125 εκατ. ευρώ που άντλησε από την εισαγωγή των μετοχών της στο τοπικό Χρηματιστήριο και απομένουν οι πολυδαίδαλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, για την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Τα κεφάλαια αυτά θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας, που αφορά στη δημιουργία κέντρου logistics έκτασης 10.000 τ.μ. στο Φιλιπέστι της Ρουμανίας, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, τη μετεγκατάσταση του βαφείου της από το Βουκουρέστι στο Φιλιπέστι, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του, προϋπολογισμού πλέον του 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς και την ανέγερση αποθηκευτικών χώρων και την παραγωγή συμπληρωματικών προϊόντων, προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί για τη μηχανοργάνωση της Alumil Rom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v