Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Ζημιές 201,2 εκατ. δολαρίων το 2006

Ζημιές ύψους 201,2 εκατ. δολαρίων εμφάνισε στη χρήση του 2006 η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, TOUSA, έναντι καθαρών κερδών ύψους 218,3 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει στην προηγούμενη χρήση.

TOUSA: Ζημιές 201,2 εκατ. δολαρίων το 2006
Ζημιές ύψους 201,2 εκατ. δολαρίων εμφάνισε στη χρήση του 2006 η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, TOUSA, έναντι καθαρών κερδών ύψους 218,3 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει στην προηγούμενη χρήση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της από την κατασκευή κατοικιών αυξήθηκε κατά 4% και διαμορφώθηκε στα 2,6 δισ. δολάρια, από 2,5 δισ. δολάρια στη χρήση του 2005.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η TOUSA: ”Ως ανταπόκριση σε μία πιο δύσκολη αγορά κατοικίας, κατά το δεύτερο μισό του 2006, λάβαμε μέτρα ώστε να βελτιώσουμε τον ισολογισμό και την ρευστότητά μας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα 33,8 εκατ. δολαρίων ταμειακών ροών από επιχειρήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2006”.

”Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για επιμελή διαχείριση των παγίων μας έτσι ώστε να ενδυναμώσουμε τον ισολογισμό μας και πράττοντας αυτό, έχουμε καθορίσει στόχους αποθεμάτων βάσει των τωρινών συνθηκών αγοράς, των υπαρχόντων επιπέδων αποθεμάτων και των ιστορικών και προβλεφθέντων αποτελεσμάτων μας. Κάποια από τα υποκαταστήματά μας υπερβαίνουν αυτά τα επίπεδα στα οποία στοχεύουμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μειώσουμε το απόθεμα στα επίπεδα αυτά στα οποία στοχεύουμε.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου του 2006, πουλήσαμε γη και εγκαταλείψαμε τα δικαιώματά μας σε συμβόλαια option, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση 4.200 μονάδων οικοπέδων στα οικόπεδα που ελέγχουμε”.

”Μερικές από τις προσπάθειές μας βελτίωσης του ισολογισμού μας στις οποίες επικεντρωνόμαστε στα πλαίσια των πρωτοβουλιών μας για τη διαχείριση των παγίων, περιλαμβάνουν: τη μείωση των νέων διακανονισμών για εξαγορά γης, τη χονδρική πώληση (bulk sales) γης και απούλητων σπιτιών, τη μείωση του αριθμού των σπιτιών υπό κατασκευή, την επαναδιαπραγμάτευση όρων ή την εγκατάλειψη δικαιωμάτων μας σε συμβόλαια option αγοράς γης, την εξέταση άλλου είδους διάθεσης των παγίων συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης παγίων, κοινοτήτων, υποκαταστημάτων και μεριδίων σε κοινοπραξίες με χαμηλή απόδοση, καθώς και λοιπών πρωτοβουλιών που προορίζονται για την ρευστοποίηση (monetize) παγίων μας.

Καθώς συνεχίζονται οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς, αναμένουμε να δούμε μία περαιτέρω μείωση στο απόθεμα καθώς επιχειρούμε να ευθυγραμμίσουμε τα επίπεδα των αποθεμάτων μας με τη ζήτηση της αγοράς κατοικίας. Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτές θα ενδυναμώσουν τον ισολογισμό μας και θα βελτιώσουν την ρευστότητά μας δημιουργώντας ταμειακές ροές. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις ενέργειες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα επιβαρύνσεις στα κέρδη μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v