Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Foodlink: Στο €1,16 εκατ. τα EBITDA στο εξάμηνο

Τα κέρδη προ φόρων κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο ύψος των 90 χιλ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Foodlink: Στο €1,16 εκατ. τα EBITDA στο εξάμηνο

Ο Όμιλος FDL συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία το πρώτο εξάμηνο του 2014 ως συνέπεια των νέων συνεργασιών οι οποίες ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2013, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρώτο εξάμηνο του 2014 χαρακτηρίζεται από την σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, τόσο της FOODLINK σε ποσοστό 12,6 % όσο και του Ομίλου FDL, σε ποσοστό 10%, Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η αύξηση του EBITDA σε ποσοστό 45%, με αποτέλεσμα για την FOODLINK να ανέρχεται στα 1.163 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 έναντι 801 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο του 2013 επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της διοίκησης για σαφώς καλύτερα αποτελέσματα κατά την τρέχουσα χρήση. Τα κέρδη προ φόρων κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο ύψος των 90 χιλ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Παράλληλα, ο Όμιλος FDL έχοντας ως μηχανισμό ανάπτυξης την συνεχή επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα και διαδικασίες προέβη σε δύο βασικές κινήσεις. Η πρώτη είναι η ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας DOT LINK η οποία δραστηριοποιείτε στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων συστημάτων της FOODLINK, καθώς και την ανάπτυξη νέων.

Επιπλέον, το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ο Όμιλος αποφάσισε την δημιουργία μηνιαίων "bonus" των εργαζομένων, συνδυάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, την ποιότητα της εργασίας καθώς και την παραγωγικότητα των εργαζομένων με τις αμοιβές προσφέροντας μηνιαία "bonus" επίτευξης στόχων. Ως συνέπεια, μπορεί το σύνολο των εργαζομένων να καρπωθεί τα θετικά αποτελέσματα τόσο της ομαδικής όσο και της ατομικής προσπάθειάς του.

Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2014. Ο Όμιλος FDL έχει ως στόχο την ανάπτυξη και το δεύτερο εξάμηνο του 2014 προκειμένου τα επόμενα χρόνια να κατέχει ηγετική θέση στο κλάδο των logistics στην Ελλάδα και η FOODLINK συνεχίζει με επιτυχία την προσπάθεια για την κατάκτηση ηγετικής θέσης μεταξύ των 3PL εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v