Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλάκης (Aegean): Τα χειρότερα έχουν περάσει

Η κίνηση του αερομεταφορέα ενισχύθηκε, κατά το πρώτο εξάμηνο, σε ποσοστό 13% στο δίκτυο εξωτερικού, ενώ η βάση στην Αθήνα εμφάνισε ρυθμούς αύξησης 17%, με την αγορά να ανακάμπτει για πρώτη φορά από το 2008. Ωστόσο η κρίση στη Ρωσία και στην Ουκρανία θα έχει επιπτώσεις στα μεγέθη του 2014.

Βασιλάκης (Aegean): Τα χειρότερα έχουν περάσει
Τα χειρότερα για την Aegean φαίνεται ότι είναι, πλέον, παρελθόν, καθώς, όπως ανέφερε, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης αεροπορικής εταιρίας Ευτύχης Βασιλάκης, η αγορά στην Ελλάδα τείνει να σταθεροποιείται, αναφέρει στο πρωινό της report η Euroxx.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι οι Έλληνες είναι περισσότερο διατεθειμένοι σήμερα να ταξιδέψουν εντός και εκτός Ελλάδας, σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Η κίνηση, εξάλλου, του αερομεταφορέα ενισχύθηκε, κατά το πρώτο εξάμηνο, σε ποσοστό 13% στο δίκτυο εξωτερικού, ενώ η βάση στην Αθήνα εμφάνισε ρυθμούς αύξησης 17%, με την αγορά να ανακάμπτει για πρώτη φορά από το 2008.

Την ίδια στιγμή, λόγω της αναστροφής του κλίματος στην Ελλάδα, οι ξένες εταιρίες αύξησαν τη χωρητικότητά τους, γεγονός που καταδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι η επιλογή της Aegean να ενισχύσει τη χωρητικότητα υπήρξε σοφή. Όπως διευκρίνισε, μέχρι το τέλος του 2014 το σχήμα Aegean-Olympic θα έχει πλήρως ενοποιηθεί σε επίπεδο συστημάτων και εγκαταστάσεων, με τα έως τώρα αποτελέσματα, σε επίπεδο συνεργειών, να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Όπως αναφέρει η Euroxx, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας τόνισε ότι η κρίση στη Ρωσία και στην Ουκρανία θα έχει επιπτώσεις στα μεγέθη του 2014, με τις απώλειες σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων να τοποθετούνται περίπου στα 6 εκατ. ευρώ. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλάκης, η Aegean κατά το 2013 είχε περίπου 115.000 επιβάτες από την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις προέβλεπαν ότι η επιβατική κίνηση από τις δύο χώρες θα αυξανόταν κατά 12%-15%. Στόχος που δεν αναμένεται να υλοποιηθεί εξαιτίας της κατάρρευσης τοπικών τουριστικών operators και της ακύρωσης κρατήσεων.

Τέλος, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της εισηγμένης, η στρατηγική εξωστρέφειας, όπως και η επέκταση του δικτύου εξωτερικού θα συνεχιστεί για το σύνολο του 2014, ενώ ανέφερε ότι οι ενδείξεις είναι θετικές για τον ελληνικό τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v