Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Έχουν ληφθεί οι εγκρίσεις για τον όμιλο Π&Κ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας. Οριστικοποιήθηκε η απόφαση του Δ.Σ. να εισηγηθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση.

ΕΤΕ: Έχουν ληφθεί οι εγκρίσεις για τον όμιλο Π&Κ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας στη διάρκεια του οποίου οριστικοποιήθηκε η πρόταση για τη διανομή μερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση, επιβεβαιώνοντας πρωινό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε συνολικό μέρισμα 475 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο συνολικό ποσό μερίσματος 339 εκατ. ευρώ χρήσης 2005.

Επίσης, στα μέλη του Δ.Σ. έγινε γνωστό ότι εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές (Τράπεζα της Ελλάδος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) για την εξαγορά του ομίλου της Π&Κ.

Κατά την ίδια συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε ως μέλος του, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος συμβούλου κ. Αλέξανδρου Σταύρου, τον κ. Γεώργιο Ι. Μέργο, Διοικητή του Ι.Κ.Α., Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε Σχέδιο Σύμβασης Απόσχισης του αποθηκευτικού κλάδου της Τράπεζας με εισφορά του στην εξ ολοκλήρου θυγατρική εταιρία της με την επωνυμία ’’Εθνική Συμβουλευτική Επιχειρηματικών Συμμετοχών Α.Ε.’’, σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 2166/1993. Με βάση την απογραφή των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού του εν λόγω κλάδου της 13.3.2007 προκύπτει καθαρή λογιστική θέση του εισφερόμενου αποθηκευτικού κλάδου 109.492.400,60 Ευρώ.

H πραγματοποίηση της απόσχισης του κλάδου θα συντελεστεί υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των απαραίτητων εταιρικών αποφάσεων, τήρησης νομίμων διατυπώσεων και λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές.

Γ. Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v