Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΠΑΤΤ: Πρόταση εκσυγχρονισμού του λιμένα Πατρών

Πρόταση για τη δημιουργία θυγατρικής εταιρίας του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας, στην οποία θα μετέχει και η Blue Star Ferries, υπέβαλαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Eyro2day, οι ΕΠΑΤΤ στην Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων, αποσκοπώντας στον εκσυγχρονισμό του λιμανιού.

ΕΠΑΤΤ: Πρόταση εκσυγχρονισμού του λιμένα Πατρών
Σειρά προτάσεων για την βελτιστοποίηση της υπάρχουσας λιμενικής υποδομής της Πάτρας έχουν ήδη υποβληθεί εκ μέρους των Επιχειρήσεων Αττικής προς την Ενωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day, μεταξύ των προτάσεων αυτών περιλαμβάνονται και σενάρια υλοποίησης αυτών των παρεμβάσεων, μέσω της δημιουργίας θυγατρικής εταιρίας του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας.

Η παρούσα νομοθεσία, μέσω της οποίας το λιμάνι της Πάτρας μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρία, παρέχει τη δυνατότητα στην διοίκηση του να προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικών εταιριών για τις επιμέρους δραστηριότητες του λιμένα.



Η επιβατηγός ναυτιλία αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς δραστηριότητας του λιμένα της Πάτρας και ως εκ τούτου παράγοντες της αγοράς θεωρούν δικαιολογημένο το ενδιαφέρον εταιριών του κλάδου για την ύπαρξη θυγατρικών εταιριών που θα εκσυγχρονίσουν τις λιμενικές υποδομές.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι Επιχειρήσεις Αττικής ήδη έχουν λάβει, εμμέσως, μετά από διεθνή διαγωνισμό στον οποίο μετείχαν 40 εταιρίες της επιβατηγού ναυτιλίας, επιχορήγηση ύψους 12 εκατομμυρίων στερλινών για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών της Σκοτίας.

Οσον αφορά στο σκέλος της δραστηριότητας αυτής από την οποία προκύπτει μια τεχνογνωσία που κάλλιστα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, οι Επιχειρήσεις Αττικής μελετούν σειρά νέων προτάσεων που θα προβλέπουν τη δημιουργία θυγατρικής εταιρίας ανάπτυξης λιμενικών υποδομών, στην οποία πέραν του λιμένα της Πάτρας, για λογαριασμό των ΕΠΑΤΤ θα μετέχει η Blue Star Ferries.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v