Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κολλίντζας: ”Καμπανάκι” για χρεοκοπία Τρ. Αττικής

Σε περίπτωση που δεν καταργηθεί η ιδιωτική συμπληρωματική ασφάλιση των υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής στην Εθνική Ασφαλιστική, η Τράπεζα κινδυνεύει να κλείσει, είπε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Τρύφων Κολλίτζας.

Κολλίντζας: ”Καμπανάκι” για χρεοκοπία Τρ. Αττικής
Σε περίπτωση που δεν καταργηθεί η ιδιωτική συμπληρωματική ασφάλιση των υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής στην Εθνική Ασφαλιστική, η Τράπεζα κινδυνεύει να κλείσει, είπε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Τρύφων Κολλίτζας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

”Τα αποτελέσματα φέτος ήταν μηδενικά, ενώ πέρυσι είχαμε ζημία 10 εκατ. ευρώ”, ανέφερε ο κ. Κολλίτζας, επικαλούμενος και επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου η Τράπεζα Αττικής απειλείται με κλείσιμο σε περίπτωση που τα εποπτικά της κεφάλαια δεν είναι ικανοποιητικά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στην Τράπεζα, Αθανάσιος Σταθόπουλος, υποστήριξε πως ”ο λογαριασμός της ασφάλισης που είχαν συνυπογράψει η Τράπεζα, οι εργαζόμενοι και η Εθνική Ασφαλιστική, επιβαρύνθηκε με δεκάδες εθελούσιες εξόδους, κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ.”.

”Η περιουσία του Ταμείου, όπου η Εθνική Ασφαλιστική έχει τον κυρίαρχο ρόλο, είναι 30 εκατ. ευρώ. Με τη σχετική πρόταση μελέτης, καλεί την Τράπεζα να εισφέρει στο ΕΤΑΤ 61 εκατ. ευρώ, όταν το κόστος της Τράπεζας, προκειμένου να κάνει πράξη τα όσα η ίδια είχε συμφωνήσει με τους εργαζόμενους, είναι μόλις 3,5 εκατ. ευρώ για το 2005 και 3,4 εκατ. για το 2006. Οι αντιφάσεις που προκύπτουν και τα διλήμματα που πάνε να περάσουν, είναι εξόφθαλμα”, ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος.

”Δυστυχώς, η Τράπεζα στο παρελθόν δεν είχε κάνει καλές στρατηγικές επιλογές. Τώρα, βρίσκεται μπροστά σε έναν διπλασιασμό των αποθεματικών της, καθώς 150 εκατ. ευρώ θα βάλουν οι μέτοχοι - οι βασικοί μέτοχοι είναι το ΤΣΜΕΔΕ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αρα οι μέτοχοι που πήραν ομόφωνα αυτές τις αποφάσεις και έχουν κάνει όλες τις γενικές συνελεύσεις, αιτήσεις και δικαιολογητικό, δεν είναι όποιοι κι όποιοι. Θα πάρουν μετοχές και οι εργαζόμενοι”, ανέφερε ο κ. Κολλίντζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v