Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Θυγατρική για διαχείριση στερεών αποβλήτων

Η LAMDA Development ανακοινώνει την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας η οποία θα ενεργοποιηθεί στη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Η εμπλοκή της LAMDA Development στον τομέα αυτό είναι συνδεδεμένη με την ενεργό συμμετοχή της στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Tομέα (ΣΔΙΤ).

Lamda: Θυγατρική για διαχείριση στερεών αποβλήτων
Η LAMDA Development ανακοινώνει την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας η οποία θα ενεργοποιηθεί στη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Η εμπλοκή της LAMDA Development στον τομέα αυτό είναι συνδεδεμένη με την ενεργό συμμετοχή της στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Tομέα (ΣΔΙΤ) σε μια αγορά η οποία αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια.

Στον τομέα στερεών αστικών αποβλήτων σήμερα, παράγονται πάνω από 5 εκ. τόνοι και η ετήσια αύξησή τους ακολουθεί την αύξηση του ΑΕΠ.

Οι ποσότητες αστικών στερεών αποβλήτων που πρέπει να υποστούν επεξεργασία προκειμένου να ικανοποιηθούν σήμερα οι θεσμικοί περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων, είναι πάνω από 2 εκ. τόνοι, ενώ το 2015 εκτιμάται ότι θα είναι 4,5 εκ. τόνοι περίπου ετησίως.

Σύμφωνα με μελέτες, το μέγεθος του αναμενόμενου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης αγοράς ετησίως εκτιμάται σε 500 εκ. ευρώ περίπου και οι απαιτούμενες για την επεξεργασία των αστικών στερεών αποβλήτων επενδύσεις υπολογίζονται σε 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου σε σημερινές τιμές, μέχρι το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v