Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Πρόβλεψη για διψήφια αύξηση μεγεθών το 2014

Τα αποτελέσματα του α' εξάμηνου επιβεβαιώνουν τις θετικές εκτιμήσεις για το σύνολο του 2014. Θετικές επιδόσεις σε όλες τις αγορές και κλάδους. Rebound και σε Ελλάδα, Ρουμανία. Με 4,3% η συμμετοχή του ομίλου στην Dufry.

Folli Follie: Πρόβλεψη για διψήφια αύξηση μεγεθών το 2014

Επαναβεβαίωση της πρόβλεψης για διψήφιο ποσοστό αύξησης εσόδων και κερδών στο σύνολο του 2014 έδωσε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών, βασισμένη και στις επιδόσεις του α' εξαμήνου.

Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου, κ. Τζ. Κουτσολιούτσο, ο όμιλος εμφάνισε βελτίωση τόσο σε επίπεδο εσόδων, ακόμη και σε ομοειδή βάση, σε όλες τις σημαντικές του αγορές (+20% στην Κίνα, +9% Ιαπωνία, +9% Ευρώπη) επιτυγχάνοντας αύξηση μεγεθών ακόμη και στην εγχώρια αγορά, η οποία αντιπροσωπεύει το 24% των ενοποιημένων πωλήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην εγχώρια αγορά υπήρξε θετική επίδραση -η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί εντονότερα στο γ'τρίμηνο της χρήσης -και από την υψηλή τουριστική κίνηση. Επίσης, στάθηκε στη θετική συνεισφορά τόσο των πολυκαταστημάτων, αλλά και των αγορών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Επισήμανε ότι στο α' εξάμηνο του έτους αποπλήρωσε επιπλέον 30 εκατ. ευρώ δανείων, ενώ μετά την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 250 εκατ. ευρώ περίπου, ο όμιλος διαθέτει σήμερα 314 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα.

Επέμεινε ότι στο τέλος του του 2014 οι ταμειακές ροές θα εμφανιστούν θετικές κατά 20-25 εκατ. ευρώ, αν και στο τέλος του α' εξαμήνου εμφανίστηκαν αρνητικές, καθώς υπήρξαν αυξημένες ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης, λόγω της νέας καμπάνιας στην Κίνα, αλλά και των εξόδων για την ανάπτυξη μέσω franchise στη συγκεκριμένη αγορά.

Ο κ. Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι μετά τη συμμετοχή του ομίλου με 9 εκατ. ευρώ περίπου στην ΑΜΚ της Dufry, κατέχει ποσοστό 4,3% στο νέο μετοχικό σχήμα μετά την απορρόφηση της Nuance από την Dufry.

Eπιπλέον, ενημέρωσε ότι οι δύο πλευρές πρόκειται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους όσον αφορά την εξάπλωση του καταστήματος με ελληνικά γκουρμέ προϊόντα σε μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της Dufry.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v