Σε Grivalia μετονομάζεται η Eurobank Properties

H γενική συνέλευση άναψε το «πράσινο φως» για την αλλαγή επωνυμίας αλλά και την αγορά ακινήτου από την Praktiker Hellas.

Σε Grivalia μετονομάζεται η Eurobank Properties

Τη μετονομασία σε Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 89,9% του μετοχικού κεφαλαίου, παρουσία στελεχών και του μεγαλομετόχου της πλέον, της Fairfax. Η αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας, που παραπέμπει στην ελληνική της ταυτότητα, τον επενδυτικό της χαρακτήρα, αλλά και τη δημιουργία αξίας, θα συνοδευθεί με ευρεία καμπάνια ενημέρωσης από τα μέσα Οκτωβρίου.

Εγκρίθηκε επίσης η αγορά ακινήτου από την Praktiker Ελλάς, στην οποία επίσης βασικός μέτοχος είναι η Fairfax (και για το λόγο αυτό μάλιστα δεν είχε δικαίωμα ψήφου στη συνέλευση) έναντι τιμήματος 6,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για έκταση 36,6 στρεμμάτων στη Μάνδρα Αττικής με κατάστημα 12.300 τ.μ.. της αλυσίδας, το οποίο διαθέτει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης 2.225 τ.μ. Το εν λόγω ακίνητο έχει αποτιμηθεί από τις εταιρείες «AVENT A.E.» και «Savills ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ» σε 8 εκατ. ευρώ και 7,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα δυνάμει των σχετικών εκθέσεων αποτίμησης.

Το ακίνητο θα ενοικιαστεί στην Praktiker. Η διάρκεια της μίσθωσης αντιστοιχεί σε 15 έτη, χωρίς δικαίωμα αποχώρησης του μισθωτή, με μίσθωμα στο 5% επί των ετήσιων πωλήσεων και ένα ελάχιστο εγγυημένο ετήσιο μίσθωμα στα 617 χιλ. ευρώ.

Οι μέτοχοι ενέκριναν και την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στο κομμάτι της διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων για εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v