Altec: Aνοδος τζίρου στο α' εξάμηνο

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Altec με τις τράπεζες για το πλάνο αναδιάρθρωσης. Στα 25 εκατ. περίπου το ποσό που απαιτείται να αποπληρωθεί. Άνοδος τζίρου και θετικά EBITDA το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Altec: Aνοδος τζίρου στο α εξάμηνο

Άνοδο του κύκλου εργασιών από τα 9,14 στα 9,58 εκατ. ευρώ, θετικό EBITDA (+376 χιλ. ευρώ) και ζημίες προ φόρων 3,22 εκατ. ευρώ (από -2,5 εκατ.) σημείωσε ο όμιλος ALTEC κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Στις 30 Ιουνίου ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ήταν λίγο ανώτερος των 85 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια αρνητικά (-75,4 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, το συσσωρευμένο ποσό που απαιτείται να αποπληρωθεί σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών προς τις τράπεζες ανέρχεται σε 25 εκατ. περίπου.

Επίσης, «δεδοµένης της στενότητας κεφαλαίου κίνησης και του ύψους των ληξιπρόθεσμων δόσεων δανείων, ο όμιλος εκτιμά πως δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια για το 2015.

Η διοίκηση έχοντας υπόψη της τα ανωτέρω, έχει αναθέσει, µε τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτριών τραπεζών, σε ειδικευμένο ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, την εκπόνηση σχεδίου αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου.

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και η σχετική πρόταση έχει υποβληθεί στις πιστώτριες τράπεζες. Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν, λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος, αλλά και των σημαντικών εξελίξεων στον τραπεζικό χώρο, να ληφθεί οριστική απόφαση. Εκτιμάται ότι, η λήψη της απόφασης για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας χρήσης.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, συνεξετάζοντας το γεγονός ότι ο όμιλος και η εταιρεία κατάφεραν στη χρήση 2013, καθώς και στην εξάμηνη περίοδο του 2014, να επιτύχουν θετικά EBITDA, οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και του ομίλου έχουν ετοιμαστεί στη βάση της δυνατότητας ομαλής συνέχισης των δραστηριοτήτων τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v